19 Aralık 2020 09:12

Çıplak aramayı reddeden tutuklunun darbedildiği belirtildi

Cezaevinde çıplak arama dayatmasını reddettiği için darbedildiği belirtilen tutuklu Tarık Kar açlık grevine başladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kandıra 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilen ve çıplak arama dayatmasını reddettiği için darbedildiği belirtilen tutuklu Tarık Kar açlık grevine başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Mecliste dile getirdiği çıplak arama konusu tartışmalara neden olurken AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin Türkiye'de çıplak aramanın olmadığını ve buna inanmadığını ileri sürdü.

Bu tartışmalar üzerine pek çok kadın Twitter hesaplarından AKP'li Zengin'e yanıt verdi ve kendilerine çıplak arama dayatıldığını anlattı.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde iken 16 Aralık’ta Kocaeli Kandıra 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen tutuklu Tarık Kar da çıplak arama dayatmasıyla karşı karşıya kaldı. Haberde, cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasını reddeden Kar’ın darp edildiği kaydedildi.

Kar, yaşananları telefon aracılığıyla ailesine aktardı. Kar'ın birçok hastalığının bulunduğunu belirten aile fertleri, "Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'ndeyken revir doktoru tarafından verilen ilaçlar, Kandıra Cezaevi’nde 'rapor yok' gerekçesiyle kendisine verilmiyor. Bir cezaevinden diğer cezaevine gittiği için ilaçları dışarıdan alma ihtimali olmamasına rağmen ilaçlar verilmiyor" dedi.

AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Sevk nedeniyle Kar’ın 15 gün süreyle tek kişilik bir hücrede karantinaya alındığını kaydeden aile bireyleri, Kar’ın cezaevi girişinde çıplak aramayı kabul etmediği için gardiyanlar tarafından darbedildiğini söyledi. Kar’ın Diyarbakır’dan kendisiyle birlikte götürdüğü eşyaların da kendisine verilmediğini kaydeden aile bireyleri, Kar’ın kendisine dönük yapılan hak ihlallerine karşı açlık grevine girdiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Kimyasal silah düzenlemesi, muhalefetin itirazlarına rağmen komisyondan geçti

SONRAKİ HABER

CHP’li Bülbül’den dernekler düzenlemesi tepkisi: Kanun, Anayasayı 14 kez ihlal ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...