15 Aralık 2020 12:41

TTB: Yüksek Onur Kurulu Üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp tutuksuz yargılansın

Türk Tabipleri Birliği (TTB), tutuklu bulunan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılmasının reddedildiği belirtilerek tutuksuz yargılanması istedi.

Fotoğraf: TTB

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan açıklamada tutuklu bulunan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılmasının reddidildiği belirtilerek tutuksuz yargılanması istendi.

TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in, 20 Kasım 2020 tarihinde saat 05.30’da evinde gözaltına alındığı ve 23 Kasım’da çıkarıldığı mahkeme tarafından haksız-hukuksuz, adalete sığmayan, somut hiçbir delile dayalı olmayan, tutarlılıktan uzak gerekçelerle tutuklandığı ifade edilerek; “Adalet duygusunu örseleyen tutukluluğuna yapılan itiraz reddedilmiş ve Dr. Şeyhmus Gökalp’in tutuklanmasına iki gerekçe gösterilmiştir: İlki, yapıldığı tarihte hükümet tarafından yasallığı tartışılmayan bir platformun toplantısına katıldığı iddiası ki; katılmadığını ısrarla belirtmesine, bu beyanının aksini gösterir görüntü, ses kaydı vb. hiçbir kanıt olmamasına rağmen, bu durumun kuvvetli suç şüphesi oluşturduğu kabul edilmiştir.

İkincisi ise 2016 yılında teslim olan bir itirafçının yalanlarıdır. Bu itirafçı 2016 yılında teslim olduğu tarihte çok sayıda kişi hakkında ifade vermiştir. Dr. Şeyhmus Gökalp, bu itirafçının teslim olduğu tarihte verdiği ifadelerinde yer almamıştır. Bilinmeyen bir nedenle, teslim olduktan üç yıl sonra 26 Mart 2019'da birçok hekim hakkında olduğu gibi, Dr. Şeyhmus Gökalp hakkında da soyut iftiralarda bulunmuştur” denildi.

“ŞEYHMUS GÖKALP SUÇSUZDUR, HAKLI MÜCADELESİNDE YANINDAYIZ”

Gökalp’ın tutuklamasını gerektirecek hiçbir suçu, suç unsuru içeren somut bir eylemi olmamasına, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından bu tür beyanların kanıt değeri taşımadığına ilişkin kararları bulunmasına karşın hukuk dışı bir şekilde soyut iftiralar kanıt sayılarak serbest bırakılması talebinin reddedildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi; “Dünya Tabipler Birliği (WMA) ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi (CPME), İşkence Mağdurları Uluslararası Rehabilitasyon Konseyi (IRCT), Dünya İşkence ile Mücadele Örgütü (OMCT) ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) ortaklığındaki İnsan Hakları Savunucularının Korunması için gözlemevi gibi kurumlar; Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ndeki büyükelçilerine hitaben kaygılarını içeren ve Dr. Şeyhmus Gökalp’ın serbest bırakılmasını talep eden mektuplar kaleme aldı. Tüm bu çağrılar görmezlikten gelinerek haksız-hukuksuz tutukluluğa devam ediliyor. Yüksek Onur Kurulu üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp suçsuzdur, haklı mücadelesinde yanındayız. Haksız hukuksuz tutukluluğuna bir an önce son verilerek tutuksuz olarak yargılanmasını talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boşandığı erkeğin şiddet ve tacizine maruz kalan kadın: İlla ölmem mi gerekiyor?

SONRAKİ HABER

HDP: Yaptırıma karşı çıkmanın yolu iktidarın arkasında hizalanmak değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...