12 Aralık 2020 09:43

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’de yoksulluğun sorun olmaktan çıktığını iddia etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemiyle birlikte işsizlik ve yoksullukla boğuşan milyonlarca kişiyi görmezden gelerek "Artık refahı paylaşma aşamasına geçtik dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk | Fotoğraf: Metin Aktaş - Kuru ekmek yiyen çocukların elleri | Fotoğraf: MA

Paylaş

TBMM Genel Kurulunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2021 bütçesi görüşmelerinde konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yoksulluk sebebiyle artan intiharları gündeme getiren muhalefet partilerinin sorularını yanıtsız bıraktı. Samsun'da bir yurttaşın bir eline "iş" bir eline "aş" yazarak intihar ettiğine dair yayımlanan haberleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a soran muhalefet partilerinin milletvekilleri yanıt alamadı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi süreciyle beraber artan işsizlik ve yoksulluğu, işçilerin ve emekçilerin borç batağına sürüklenmesini görmezden gelerek "Artık refahı paylaşma aşamasına geçtik" sözlerini sarf etti.

Selçuk, “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı. Biz daha ziyade refahı paylaşmayı ve bu süreçteki acil durumlarda vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefleyen bir sosyal yardımı önemsiyoruz. Bir noktada sosyal muhtaçlarımızın yoksullarımızın sayısı artmıyor” iddialarında bulundu.

HALK YOKSULLUK VE BORÇ BATAĞINDA

Bakan Selçuk bu iddiaları öne sürerken halk ise borç ve yoksulluk batağında yaşam mücadelesi veriyor. Muhabirimiz Meltem Akyol'un İstanbul Fatih Vergi Dairesi önünde bekleyen yurttaşlarla yaptığı röportaj, halkın ne durumda olduğunu ortaya koyuyor. Borçları sebebiyle Vergi Dairesi önünde saatlerce kuyruk bekleyen yurttaşlar, "Ömür borç ödemekle geçiyor işte. Geçinemiyoruz, sadece hayatta kalıyoruz. Haciz gelsin, zaten alabileceği bir şeyim yok" diyerek durumu özetliyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'na açılan Kanal İstanbul soruşturmasıyla ilgili önerge reddedildi

SONRAKİ HABER

İntihara kalkışan kişiye, kısıtlamayı ihlalden 3 bin 150 TL ceza kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...