11 Aralık 2020 09:47

UEFA'nın ırkçılık soruşturmasında Başakşehir de suçlanıyor

PSG-Başakşehir maçında Webo'ya ırkçı ifadelerde bulunan 4. hakem Coltescu hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya, Başakşehir'in de eklendiği öğrenildi.

Fotoğraf: Henri Szwarc/DHA

Paylaş

Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG) Başakşehir karşılaşmasının 4'üncü hakemi Coltescu'nun Başakşehir Yardımcı Antrenör Pierre Webo'ya ırkçı ifade kullanmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. UEFA, ırkçılık tartışmasının yaşandığı sırada, "Çingene" sözünü kullanan bir kişi yüzünden Başakşehir'e de soruşturma açtı.

Skor'dan Ali Güven’in aktardığına göre UEFA, ırkçılık tartışmasının yaşandığı sırada, "Çingene" sözünü kullanan bir kişi yüzünden Başakşehir'e de soruşturma açtı.

Saha kenarında tartışmaların yaşandığı anlardaki sözler Romanyalı Gazeteci Emanuel Roşu tarafından incelendi. Sözlerden bazıları gazeteci tarafından sosyal medya hesabından yayımlandı.

Gazeteci Roşu, paylaşımında Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk'un “Benim ülkemde Romanyalılar çingenedir. Ama ben çingene lafını kullanamam” dediğinin duyulduğunu iddia etti. Olayın, orta hakem Ovidiu Hategan’ın, futbolcular ile konuştuğu sırada yaşandığı gözleniyor. Ancak sözleri kimin kullandığı net olarak belli olmuyor.

UEFA’nın "çingene" sözü nedeniyle Başakşehir’i ırkçılık soruşturmasına dahil ettiği öğrenildi.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi de konuyla ilgili UEFA’nın Başakşehir’i de soruşturmaya dahil ettiğini doğruladı. UEFA, karşılaşma hakkında soruşturma başlatıldığını “UEFA, Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir arasında Şampiyonlar Ligi maçındaki olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Irkçılığın ve tüm biçimleriyle ayrımcılığın futbolun içinde yeri yoktur” ifadeleriyle duyurmuştu.

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.0 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Aşıda hegemonya mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...