11 Aralık 2020 07:12

Cumhurbaşkanlığı film yapım işine girdi: 2 film, 1 belgesel çekiliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının "Direniş Devlet", "15/7 Şafak Vakti" ve "Medeniyetler Beşiği Anadolu" adlı filmler çektiği öğrenildi.

İletişim Başkanlığı | Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, "Direniş Devlet", "15/7 Şafak Vakti" ve "Medeniyetler Beşiği Anadolu" isimli filmler çektiği öğrenildi.

İstanbul Valiliği çeşitli kurumlara çekim ekiplerine kolaylık sağlanması için yazı gönderdi. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin odalara yönelik yazısında ise çekimlere ilişkin detaylar yer aldı.

Gazeteci Sinan Tartanoğlu'nun "Direniş Devlet" adlı filme dair ulaştığı yazıya göre çekimler 10 Aralık 2020 ile 31 Ocak 2021 tarihleri arasında, İstanbul’da yapılıyor.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin diğer duyurularını incelendiğimizde İletişim Başkanlığının bir diğer uzun metraj film projesinin "15/7 Şafak Vakti" olduğuna ulaştık. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ayrıca "Medeniyetler Beşiği Anadolu" isimli bir de belgesel çekiyor. Bu iki yapımın proje yürütücüsü ise Rafadan Hayat Film Prodüksiyon ve Yapım LTD. ŞTİ. Bu filmlerin çekimleri için ise 1 Aralık 2020 ve 28 Şubat 2021 tarihleri arasında izin alındı.

İlgili kurumlara gönderilen yazılarda İstanbul’da belirlenecek alanlarda insansız hava aracı (İHA) çekimlerinin de yapılacağı ifade edildi.

Film çekim ekiplerine, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı gün ve saatlerde kolaylık sağlanması gerektiği de belirtildi.

NETFLIX'TE YER ALACAK MI?

Sinan Tartanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre; İletişim Başkanlığı, yürütülecek yapım projeleri ile Netflix gibi uluslararası platformlarda yer almayı planlıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret tartışmaları | Smyrna'dan İzmir'e Kentin Gündemi

SONRAKİ HABER

Sürgün edilen SES işyeri temsilcisi için yürütmeyi durdurma kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...