02 Aralık 2020 13:10

Bakan Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: Suikast girişimi ve yakalama söz konusu değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "suikast girişimi veya bir suikastçının yakalandığı" iddialarının söz konusu olmadığı açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımından ekran görüntüsü

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "suikast girişimi veya bir suikastçının yakalandığı" iddialarının söz konusu olmadığı açıklaması yaptı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Suikast girişiminin söz konusu olmadığını söyleyen Soylu, şu ifadeleri kullandı: ''Böyle bir suikast girişimi ve yakalanan kimse de söz konusu değildir. Bu tehditler her zaman vardır ama bunların kamuoyu ve medya ile paylaşılmamasını isteriz. Terör örgütlerinin bir hedefleri daha vardır kendilerinden söz ettirmek.''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu suikast haberleriyle ilgili açıklamasında “Benim programlarım devam ediyor. Zaten yeni bir konu değil. Zaten danışmanım Murat bey gerekli açıklamaları yaptı. Orada detaylar var. Onun dışında bir bilgiye sahip değiliz. O bilginin merkezi bakanlık ve yetkililer. Bizim bildiğimiz konu bu kadar" demişti.

NE OLMUŞTU?

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada “23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Kovid-19 testi pozitif çıktı

SONRAKİ HABER

Sendikalardan çağrı: İnsanca asgari ücret için ortak mücadele şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...