01 Aralık 2020 07:32

Devlet Bahçeli CHP'li vekili hedef gösterdi, CHP'ye "milli güvenlik meselesi" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında CHP'ye yüklendi, Tank Palet'in Katarlılara satılmasını eleştiren CHP'li Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılmasını eleştiren CHP'li Ali Mahir Başarır'ı hedef gösteren Bahçeli, "CHP bir milli güvenlik meselesine dönmüştür" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Devletin ordusu Katar’a satılmıştır” yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, “Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna satılmış demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır” dedi.

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“CHP Türkiye’ye cephe almış bir siyaset ayıbıdır; bizim CHP ile sorunumuz Türkiye ile sorunu olduğu içindir. CHP ile sorunumuz sorunlu politikalarıyla ilgili. CHP’nin kumaşını kesen kesmiş, tarlasını süren sürmüştür; CHP’ye oy veren kardeşlerimiz hayal kırıklığı içindedir. Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna satılmış demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır. Kahraman Türk ordumuzun satılmış görünen yeri neresidir. CHP, Türkiye'ye cephe almış bir siyaset defosu, falsosudur. CHP'li olmayan öğretmenlere öğretmen demeyen Kılıçdaroğlu'nun sorarım neresi demokrattır. ABD başkanı'na Türkiye'ye müdahale edin diye çığırtkanlık yapan CHP'nin neresi doğrudur.”

"Batı'nın oyunlarına ses çıkaramayan densizler Katar'la yatıyor, Katar'la kalkıyorlar. CHP sokakları tahrip etmiş fakat başaramamıştır. STK'ları manipüle etmiş başaramamıştır. Küresel lobileri kışkırtmış muvaffak olamamıştır. Şimdi sıra TSK'ya mı gelmiştir? Bu terazi bu zilleti çekmez. Böyle bir noktaya gelinmiştir ki, CHP bir milli güvenlik meselesine dönmüştür."

KARABABAĞ VE LİBYA

Bahçeli, dış politikaya dair, “Ermeni sevdası nükseden Fransa her zaman olduğu gibi yanlış yerdedir. Fransızlar ister kabul etsinler ister etmesinler Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır, Karabağ Türk’tür. Geriye çark yoktur. Doğu Akdeniz'de yaşanan provokasyonlar husumet ve hıyanet cephesinin deşifresidir. Türkiye'nin AB ile karşılıklı diyalogları canlandırmak için sıcak mesajlar verdiği bir dönemde Doğu Akdeniz'deki provokasyonun izahı yoktur. Libya'ya kimlerin silah sevk ettiği ortadadır.Taraf ülkeler akıllarını başlarına devşirsinler. Dileğim AB liderler zirvesinde yaptırım yanlışına üye ülkelerin düşmemesidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ mesaiyi bir saat geriye çekmek istedi, işçiler dayatmayı tanımayacak

SONRAKİ HABER

‘KCK Basın davası’ ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa