01 Aralık 2020 05:32
Son Güncellenme Tarihi: 01 Aralık 2020 10:17

Toplu ulaşımla şehirler arası yolculuk yapacaklar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf

Uçak, tren, otobüs gibi toplu ulaşım araçları ile şehirler arası yolculuk yapanlar sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf. Yolcuların, kontrollerde bilet ya da rezervasyon kodu ibraz etmeleri gerekiyor.

İstanbul Havalimanı | Fotoğraf: Enver Alas / DHA

Paylaş

Şehirler arası toplu taşıma araçlarına bileti olan yolcular, koronavirüs önlemleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlamalarından (hafta içi ve hafta sonunda uygulanacak) muaf olacak.

İçişleri Bakanlığının yeni tedbirlere dair uygulamaları duyurduğu genelgede, şehirler arası yolculuk için belirlenen istisnalar da yer aldı.

Genelgeye göre; şehirler arası yolculukları için uçak, otobüs, tren, gemi gibi toplu ulaşım araçlarını kullanacak kişiler kısıtlamalardan muaf olacak. Bu kişilerin şehirler arası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu ibraz etmeleri gerekecek.

Ayrıca aşağıda belirtilen zorunlu hallerde şehirler arası seyahatlere izin verilecek:

• Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen

• Doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan

• Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi)

• Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler)

• ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri, askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen

• Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan

• Ceza infaz kurumlarından salıverilen vatandaşlarımız, belirtilen durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir.

THY'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan uçuşu olan yolcular için Türk Hava Yolları'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada bileti olan yolcuların kısıtlamalardan muaf olacağı belirtildi. 

THY'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, " Yolcularımız, kısıtlama süresince yapılacak kontrollerde uçuşlarına dair bir belge ( mobil biniş kartı veya bilet ekran görüntüsü) ibraz ederek ulaşımlarını sağlayabilecekler. Konuyla ilgili güncel gelişmeleri ve duyuruları web sitemizden takip edebilirsiniz" denildi.  

Konuyla ilgili olarak da bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün ise şunları söyledi: "Hafta sonları, sokağa çıkmanın kısıtlandığı saatlerde uçuşu olan misafirlerimiz uçuş belgeleri ile havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: Pandemideki başarısızlığı üstleneceksin Erdoğan

SONRAKİ HABER

TTB, koronavirüsün kapalı ortamlarda nasıl yayıldığına dair video paylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa