30 Kasım 2020 10:36

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’na açılan soruşturmaya halk tepki gösterdi

Millet bahçesine "100. Yıl Atatürk Parkı", millet kıraathanesine "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" isimlerini veren Fındıklı Belediyesine açılan soruşturmaya tepki gösterildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Ali Osman ERTAŞ
RİZE

Rize’nin Fındıklı ilçesinde CHP’li belediyenin millet bahçesine "100. Yıl Atatürk Parkı", millet kıraathanesine "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" isimlerinin vermesiyle ilgili İçişleri Bakanlığının soruşturma açması protesto edildi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediye meclis üyeleri ile CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve yurttaşların katılımıyla Atatürk ve Kazim Koyuncu Sanat Evi parkında kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu konuşmasına “Bugün burada “Atatürk ve Kazım Koyuncu” isimlerinin şu an içinde bulunduğunuz bu parka ve az ilerde gördüğünüz geleneksel tarihi mimari yapımıza verilmesinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediyesinin yönetiminin yargılanmasına konu edilmesini kabul etmediğimizi ifade etmek için bir araya gelmiş olmaktan üzüntü duymaktayız” diye başladı.

“ATATÜRK VE KOYUNCU’NUN İSMİNİN KAMUYA YARARI OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR”

AKP tarafından seçim propagandası olarak kullanılan Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi isminin seçimlere 15 gün kala alelacele parka verildiğini hatırlatan Çervatoğlu, “Bağımsız ve egemen bir ulus olarak var olmamızın mimarı olan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin bir parka verilmesinde ve kısacık ömründe yaptığı müzikle Karadeniz insanının ülkemizde sesi olabilmiş sevgili Kazım Koyuncu isminin kültür ve sanatın gelişimi için kullanımı öngörülen park içindeki bir yapıya verilmesinde “kamu yararı olmadığı” gerekçesiyle belediye meclisinin kararını onaylamamış, kolluk güçlerine sürenin bitimine saatler kala tutanak tutturmuştur. Oysa isim değişiklikleri Fındıklı halkının talebi üzerine gündeme gelmiştir. Şahsım ve ekibim, açılan soruşturmayı nefes aldığımız sürece Fındıklı halkıyla birlikte onur madalyası olarak taşıyacağız” diye konuştu.

“BU PARK ŞAHSİ KASALARINDAN DEĞİL FINDIKLI HALKININ PARASIYLA YAPILDI”

Parkın İller Bankasından alınan 6,5 Milyon TL kredi ile, 2032 yılına kadar Fındıklı halkı tarafından yaklaşık 14 milyon TL olarak geri ödemek koşuluyla yapıldığını belirten Çervatoğlu, “ ‘Siz de park yapın ismini verin’ söylemleri ile siyaset yapanlara bir kez daha hatırlatmak isteriz ki bu park sizin şahsi kasanızdan değil Fındıklı Halkının vergileriyle yapılmıştır” dedi.

Çervatoğlu, halkı milyonlarca liralık zarara uğrattıkları Sayıştay raporlarına da yansıyanlara dokunmayan yetkililerin, Fındıklı’da tabelaları değiştirdikleri için kamuyu 7.864,70 TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

“SÖZ YETKİ KARAR FINDIKLI HALKININDIR”

Meclis toplantısında AKP’li üyelerin Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerine karşı oy kullandığını hatırlatan Çervatoğlu şöyle devam etti:

“Biliniz ki Atatürk ismini asla tartışmayız tartıştırmayız, bizler için değeri ölçülemezdir. Kazım Koyuncu’nun değerini de Karadeniz halkı, tüm dünya halkları ve sanat camiası bilmektedir. Bizler Fındıklı Halkı olarak ‘Atatürk ve Kazım Koyuncu’ isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Halkın iradesi ile meclis kararıyla bu isimleri verdik. Fındıklı Halkının üstünde bir iradenin olmadığını savunan bir anlayışı taşıyoruz.”

“Bu park dünyanın bir başka bölgesinde değil ülkemde Rize Fındıklı’da. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz bizleri tüm olanaksızlıklara rağmen bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlarla, AKP’nin bize bırakmış olduğu borç kamburunu nasıl erittiğimizle değerlendirin. Kaynakları doğru kullanarak, yandaşa peşkeş çekmeden, halkımızla birlikte şeffaf katılımcı bir şekilde halkın aktif katılımıyla yürüttüğümüz yönetim anlayışıyla sorgulayınız. Kurucu değerlerimiz üzerinden değil daha iyi hizmet etmemiz için sorgulayın. Çünkü soruşturmalar ve baskı bizi yıldıramayacaktır. Söz yetki Karar Fındıklı Halkınındır.”

ÖNCEKİ HABER

DİB: Sağlık Bakanlığının yalanlarını, özgür akılla sürdürülen mücadele açığa çıkardı

SONRAKİ HABER

Fransa güvenlik yasası: Salgına değil sosyal dalgaya karşı önlem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...