28 Kasım 2020 23:01

Çerkezköy OSB’DE ‘Patronlar temaslı sayısını az bildiriyor’ iddiası

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde, koronavirüse yakalanan işçilerin temaslı sayısını olduğundan az sayıda bildirmeleri istendiği iddia edildi.

Arşiv | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 

Paylaş

Fabrikalarda bir yandan Kovid-19 vakaları diğer yandan da patron baskısı artıyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalarda, Kovid-19’a yakalanan işçilerin temasta bulundukları kişi sayısı sorulduğunda az sayıda bildirim yapmalarının istendiği iddia edildi.

B/S/H ve Arçelik fabrikalarının tedarikçisi olan bir fabrikada yaşanan olay patronların işçinin sağlığından çok üretime önem verdiğini bir kez daha gösterdi.

Gazetemize ulaşan işçilerin anlattığına göre fabrikada pozitif çıkan işçiye Sağlık Bakanlığı yetkililerinin kimlerle temas kurduğunu sorması üzerine işçi, sürekli temas kurduğu 5 işçinin ismini verdi. Bu işçiler karantinaya alındı. Fabrikanın insan kaynakları bölümündeki yetkililer tarafından ise testi pozitif çıkan işçi aranıp “Bu kadar işçinin adını veremezsin” diyerek azarlandı. Aynı fabrikada çalışan işçiler, “İşçi arkadaş ‘İsmini verdiklerim çalışırken bana en yakın kişiler. Bunlarla dip dibe çalıştım’ demesine rağmen insan kaynakları ‘Bu bizi ilgilendirmez, bu kadar insanı karantinaya gönderemezsin’ diye azarlamaya devam etmiş. Bu olay patronun işçinin sağlığından daha çok kendi işini düşündüğünü gösteriyor” dedi. (Çerkezköy/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP G. Başkanı Ercüment Akdeniz: Halk Cumhur ya da Millet ittifaklarına mahkum değil

SONRAKİ HABER

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa