27 Kasım 2020 11:11

KIZÇEDER Başkanı Yasin Toker, metal işçilerinin mücadelesine destek mesajı yayımladı

Kızılçaköy Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Toker, sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den Ankara'ya yürüyen metal işçilerine destek mesajı yayımladı.

Fotoğraf: Mert Samyeli/Evrensel

Paylaş

Kızılçaköy Çevre ve Dayanışma Derneği (KIZÇEDER) Başkanı Yasin Toker, sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den Ankara'ya yürüyen metal işçilerine destek mesajı yayımladı.

Toker, Aydın'da jeotermal santrallerin (JES) kurulmaması için Kızılcaköy ve Aydın'da 3 senedir yaşam ve hak mücadelesi verdiklerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: 3 yıldır nöbetimiz devam ediyor. Kızılcaköy'den jeotermal gidene kadar da devam edecek. Kızılcaköy halkı olarak sizlerin bu haklı mücadelenizde yanınızda olduğumuzu ve destek sunduğumuzu belirtmek isteriz. Sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu hatırlatan metal işçilerinin bu haklı mücadelesini selamlıyoruz. Haklı mücadelemizden hiçbir zaman geri atmadan, demokratik haklarımızın bize verdiği özgürlüklerle yılmadan, güçlü irade ve kararlılıkla durmalıyız. Gerçek inananlarla çıkılan yolda korku, endişe ve şüphe olmaz. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Norveç'e ziyarete gelenler kendilerini karantina otelinde buluyor

SONRAKİ HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TÜSİAD heyeti ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...