26 Kasım 2020 17:55

Yunanistan’da genel grev: Maskelerimizin altında bir sesimiz var ve talep ediyoruz

Yunanistan’da bugün genel greve giden işçiler sabah saatlerinden itibaren ülke genelinde iş bıraktı.

Fotoğraf: 902.gr

Paylaş

Yunanistan’da işçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve toplu sözleşme talebiyle greve gitti.

Yunanistan’da örgütlü Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) yaptığı açıklamada ülke çapında tüm sektörlerde yüzlerce grev hattının oluşturulduğunu açıkladı. Yanya’da grev gözcülerine müdahale eden polisin 7’si sendikacı onlarca işçiyi gözaltına aldığını duyurdu.

PAME ülke genelinde binlerce işçinin patronların şiddetini ve devletin baskısını kırarak yaşamları, sağlıkları ve hakları için greve çıktığını duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada "Hükümet bir kez daha başarısız oldu! Grev çok sayıda işyerlerinden, fabrikalardan ve toplu taşımadan neredeyse tam katılımla başarıya ulaştı" denildi.

Grevdeki işçiler kamu hastanelerinde ve birçok kentte protesto eylemleri düzenledi. İşçiler Atina'da Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı.

“MASKELERİMİZ ALTINDA BİR SESİMİZ VAR VE TALEP EDİYORUZ”

PAME, Atina'da ve diğer büyük kentlerde caddelerin polis ve zırhlı araçlarla doldurulmasının grevi bastırma amaçlı olduğunu vurguladı.

Ulusal sendika federasyonları ile bölgesel sendika merkezlerinin çağrısıyla ülke genelinde yüzlerce işyerinde işçilerin greve çıktığını belirten PAME, Yanya'da 7 sendikacının gözaltına alınmasına ve greve katılan işçi ve sendika temsilcilerine yüzlerce avro para cezası kesilmesine tepki gösterdi.

Sendikaların karantina nedeniyle sınırlı sayıda katılımla gösteriler düzenlediği belirtilen açıklamada, tüm dünyadan grevdeki işçilere gönderilen uluslararası dayanışma mesajlarının önemli olduğunun altı çizildi.

PAME "Yaşamlarımızı, sağlığımızı, haklarımızı hükümetin ve iş gruplarının vahşi saldırısından korumak için mücadeleyi sürdürüyoruz. Hükümetin ortadan kaldırmaya çalıştığı sendika ve siyasi özgürlüklerimiz için mücadeleyi sıkılaştırıyoruz. Maskelerimizin altında bir sesimiz var ve talep ediyoruz!" açıklamasını yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da Afrikalı gence yönelik "ırkçı" polis şiddeti

SONRAKİ HABER

Son olarak Borsa İstanbul'dan da pay alan Katar'ın Türkiye "yatırımları"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...