26 Kasım 2020 17:28
Son Güncellenme Tarihi: 29 Kasım 2020 12:28

Fransa’da Afrikalı gence yönelik "ırkçı" polis şiddeti

Fransa Paris’te 3 polis Afrikalı müzik yapımcısı Michel’i darbetti. Michel, polislerin darp sırasında, 'pis zenci' şeklinde hakaret ettiğini anlattı. Polisler gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 polisin Afrikalı müzik yapımcısı Michel’e uyguladığı ırkçı darp ve şiddet görüntüleri ortaya çıktı.

Cumartesi akşamı evinden maskesiz çıkarak Paris'in 17. bölgesindeki “Black Gold” isimli stüdyosuna giden müzik yapımcısı Michel isimli genç, maske cezası almamak için hızla ofisinin bulunduğu binaya girerken polisler tarafından kovalanıyor. 

Stüdyonun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde 3 polisin cop ve yumruklarla 20 dakika boyunca Michel'i darbetmesi yer alıyor.

ŞİDDET MAĞDURU GENÇ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gazeteci David Perrotin'e konuşan Michel, kendisini dışarı çağıran 2'si üniformalı 3 polise direnince binaya girdiklerini ve uzun süre darbedildiğini söyledi.

Michel, "Beni döven polisler sürekli olarak bana 'pis zenci' şeklinde hakaret etti ve 'Seni parçalayacağız' diye tehdit etti" dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden haberdar olmayan polislerin, kendisini "mukavemet göstermek ve silahlarını almaya davranmakla" suçladıklarını belirten Michel, görüntüler olmasaydı şu anda hapiste olacağını dile getirdi.

Stüdyoda bulunan sanatçılar da Michel'in koridordaki "imdat" çığlıklarıyla kapıya geldiklerini ve müdahaleleriyle polislerin onu bıraktığını ancak binadan ayrılmadıklarını anlattı.

Takviye ekiplerin gelmesiyle polisin kapıyı kırarak göz yaşartıcı gaz kullandığını ve silah çektiğini kaydeden sanatçılar, ellerini kaldırdıkları halde yere yatırılarak darbedildiklerini söyledi.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görüntülerin savcılığa ulaşmasının ardından Michel'e yönelik suçlamalar düşürüldü. Polisler hakkında ise soruşturma başlatıldı.

Görüntüler sosyal medyada ve TV kanallarında yayımlanınca, İçişleri Bakanlığından açıklama geldi. Polislerin, soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığı duyuruldu.

çok sayıda gazeteci ve akademisyen, polis şiddetine göz yumduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'i istifaya çağırdı.

MACRON 'ŞOKE' OLMUŞ

Görüntüleri izleyen Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise 'şoke olduğunu' söyledi. Macron, Zecler'e saldırı görüntülerinin kabul edilemez olduğunu ve kendilerini utandırdığını açıkladı. "Nerden gelirse gelsin Fransa şiddete başvurmamalı, nefret ve ırkçılığın büyümesine izin vermemelidir" ifadesini kullanan Macron, bununla birlikte üniforma giyen tüm polis ve jandarma gibi kolluk kuvvetlerine yönelik şiddeti kabul etmeyeceğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Vansan işçisi yazdı: Örgütlenmekten başka çaremiz var mı?

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da genel grev: Maskelerimizin altında bir sesimiz var ve talep ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...