26 Kasım 2020 12:19

İBB'nin "İstanbul'a yeni 6 bin taksi" teklifi UKOME toplantısında reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin "İstanbul'a yeni 6 bin taksi" teklifi, UKOME toplantısında Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin oylarıyla reddedildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

UKOME toplantısında görüşülen İBB'nin 6 bin yeni taksi projesi teklifi Bakanlık ve Valilik temsilcilerinin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla reddedildi. Teklif daha önce de 2 kez reddedilmişti.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İmamoğlu konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden "İstanbul'un talebi olan yeni taksi sistemi, talimatlarla verdirilen oylarla UKOME'de reddedildi. Bu ret kararı teklifin tekrar gelmesine mani değil. 16 milyon İstanbullu’ya ve binlerce taksi sürücüsü esnafımıza verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Doğru, er geç karşılığını bulur" değerlendirmesini paylaştı.

TOPLANTI ÖNCESİNDE TAKSİCİLERLE İMAMOĞLU ARASINDA GERGİNLİK ÇIKTI

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen UKOME toplantısına giremediklerini öne süren bir grup taksici, kapı önünde Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istedi.

İmamoğlu ile yeni taksi plakası kararını protesto eden grup arasında tartışma çıktı. İmamoğlu içeri girerken gruptakiler protestosunu sürdürdü. Bunun üzerine tekrar dışarı çıkan İmamoğlu taksicilere tepki gösterdi.

İmamoğlu tartışmanın ardından içeriye girdi. Toplantıya alınmayan taksiciler ise uzaklaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Varlık Fonu, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payını Katar’a sattı

SONRAKİ HABER

TTB Yüksek Onur Kurulu: Dr. Şeyhmus Gökalp İtibarsızlaştırılamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...