25 Kasım 2020 21:38

Muhabirimiz Cengiz Anıl Bölükbaş'a ajanlık baskısından Soylu’nun haberi yokmuş

CHP’li Utku Çakırözer, Diyarbakır Temsilciliğinde görevli Cengiz Anıl Bölükbaş’a ajanlık baskısı yapılmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu ise olaydan haberi yokmuş gibi davrandı.

Cengiz Anıl Bölükbaş (soldan üçüncü) | Fotoğraf: Fırat Topal/Evrensel

Paylaş

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Evrensel Diyarbakır Temsilciliğinde görevli Cengiz Anıl Bölükbaş’a yapılan ajanlık telkini sonrası neler yapıldığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu ise olaydan haberi yokmuş gibi davrandı ve “Böyle bir müracaat bulunmamaktadır” dedi.

CHP’nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gazetemiz Evrensel Diyarbakır Temsilciliğinde görevli Cengiz Anıl Bölükbaş’a 24 Ağustos 2020’de ajanlık telkininde bulunulmasını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Soylu ise; sendikalar, avukatlar ve milletvekillerinin ajanlık dayatmasını protesto etmesini görmedi, haberi yokmuş gibi davrandı ve “Böyle bir müracaat bulunmamaktadır” dedi.

"BİZE BİLGİ VER"

Gazetemiz Evrensel Diyarbakır Temsilciliğinde görevli, Gazeteci arkadaşımız Cengiz Anıl Bölükbaş, 24 Ağustos 2020’de kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından, bir dükkanda “ikna” edilmek üzere alıkonuldu ve bir takım kişisel, ailevi ve mesleki bilgileri sıralandıktan sonra kendisine ajanlık dayatıldı. 3 kişi Bölükbaş ile konuşmak istedi ve istihbaratçı olduklarını söyledi. Hakkında açılan davalardan ve devam eden “cumhurbaşkanına hakaret” soruşturmasından bahsettikten sonra, 3 kişi Bölükbaş’tan kendilerine bilgi vermesini istedi ve gazetemizin köşe yazarlarından Yusuf Karataş için de ‘Sizleri yasa dışı işlere itebilir’ gibi ithamlarda bulundu.

MESLEK ÖRGÜTLERİ KINADI

Yaşananlardan sonra tehdit ve ajanlık dayatması Diyarbakır’da protesto edildi. Diyarbakır’da Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Temsilciliğinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Muhabirimiz Cengiz Anıl Bölükbaş, TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Dersim Barosu Başkanı Kenan Çetin, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Serdar Altan ve HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ile Evrensel Yazarı ve Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş da katıldı.

Açıklamada tehdit ve ajanlık dayatması kınanırken, Bölükbaş’ı alıkoyanlar hakkında soruşturma açılması talep edildi. Yaşananların halkın haber alma hakkına saldırı ve topluma gözdağı olduğu belirtilen açıklamada, gazetemizle ve muhabir arkadaşımız Bölükbaş ile dayanışma mesajı verildi.

"MÜRACAAT BULUNMUYOR"

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Bölükbaş’ın yaşadıklarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Soylu, Çakırözer’e verdiği cevapta olaydan haberi yokmuş gibi davrandı ve “Kolluk kuvvetleri görevlerini, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilmesi amacı ile kanunların kendisine verdiği yetkiye ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak yerine getirmektedir. Mevzuat, emir ve talimatlara aykırı davrandığı iddia edilen personel hakkında adli ve idari işlem başlatılmaktadır. Soru önergesinde bahsi geçen olayla ilgili müracaat bulunmamaktadır.” dedi.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık’ta, 10 Ekim Katliamı’nı protesto eden 5 kişiye hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

TTB: Mücadele eden kadınlardan aldığımız cesaretle kadına yönelik şiddete susmuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa