24 Kasım 2020 10:29

Ankara'ya yürümek isteyen metal işçilerine destek: #MetalİşçisineYoluAç

Metal işçilerine uygulanan polis zoru ve gözaltılar sosyal medyada tepkilere neden oldu. Sosyal medya #MetalİşçisineYoluAç etiketi kısa sürede Twitter Türkiye gündeminde üst sıralara yükseldi.

Fotoğraf: Emre Yılmaz/Evrensel

Paylaş

Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den Ankara'ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçiler polis zoruyla engellendi. Sendikanın Gebze 1 No'lu şubesi önünde bulunan işçiler, sendika yöneticileri, desteğe gelen diğer sendikaların ve siyasi partilerin üye ve yöneticileri gözaltına alındı.

Metal işçilerine uygulanan polis zoru ve gözaltılar sosyal medyada tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, #MetalİşçisineYoluAç etiketiyle tepkilerini dile getirdi. Etiket kısa sürede Twitter Türkiye gündeminde üst sıralara yükseldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EĞİTİM SEN KOCAELİ ŞUBESİNDEN DE DESTEK

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi de yaptığı yazılı açıklama ile metal işçilerine destek verdi.

Açıklamada, "Hükümet emekçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkının gasp edilmesini seyretmek ve bu suça ortak olmak yerine yasaları ihlal eden işverenleri engellemelidir. Hükümet emekçilerin göz göre göre hasta olmasına göz yummak yerine işverenleri denetlemeli; idari yaptırımlar uygulamalıdır! Eğitim Sen olarak Birleşik Metal İşçileri Sendikasının ve metal işçilerinin yürüyüşüne yapılan polis saldırısını, işçilerin ve sendikacıların darbedilerek gözaltına alınmalarını protesto ediyoruz" denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mektup: Kendime ait bir anahtarım var artık…

SONRAKİ HABER

Mektup: Yılmıyorum, korkmuyorum, yalnız değilim biliyorum!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...