23 Kasım 2020 11:45

Ankara’ya yürüyecek olan metal işçileri dayanışma çağrısında bulundu

Ankara’ya yürüyecek olan Birleşik Metal-İş üyesi Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri dayanışma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Paylaş

Birleşik Metal-İş'e üye olduktan sonra tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne zorlanan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçecek. Direnişçi işçiler, dayanışma çağrısında bulundu.

Gebze’de kurulu bulunan Özer Elektirik’te Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’de örgütlenme mücadelesinin içinde olan, direnişçi Fevzi Sarıgül, “Direnişimizin 118. günündeyiz. Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızın elimizden alınmasına karşı mücadele ettik. Bugüne kadar kapıda ekmeğimiz, onurumuz için mücadelemizde ısrar ettik. Bugünden sonra da artık tek çözüm Ankara’ya yürümektir. Verdiğimiz mücadele sadece bizlerin geleceğini değil, tüm işçilerin geleceğini etkileyecek. İMES’te kıvılcımı yaktık. Bu mücadelenin başarıya ulaşması başta bizlerin sonrasında ise emek dostlarının mücadelesiyle olacaktır. Yarın yapılacak yürüyüşe tüm işçileri davet ediyorum” dedi.

Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında, Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler direnişlerine devam ediyor.

Birleşik Metal İş Gebze 2 No’lu Şube üyesi olan direnişçi işçiler, “Sadece sendika üyesi olduğumuz için işten çıkarıldık. Bugün direnişimiz hem içerideki işçi arkadaşlarımızla hem de kapının önünde devam ediyor. İçerde üyemiz olan işçiler kararlı. Elbette biz de kazanana kadar mücadele edeceğiz. Ankara yürüyüşü bizim için önemli. Ne yazık ki, anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkı yeniden kazanılması gereken bir hak olarak duruyor.  Bizler de direnişte olan işçiler olarak Ankara’ya yürüyeceğiz. Sendika hakkımız tanınana, atılan işçiler geri alınana kadar mücadelemiz bitmeyecek. Tüm duyarlı insanları mücadelemize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KT Deri İşçisi Mihri: Sorunlar ancak birlik olursak değişir!

SONRAKİ HABER

Gazeteci Melis Alphan'a yıllar önce paylaştığı Newroz fotoğrafından soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa