23 Kasım 2020 11:03

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklama talebi ile adliyeye sevk edildi

Hakkında "resmi evrakta sahtecilik", "ihaleye fesat karıştırma" ve "tehdit" suçlamalarıyla soruşturma başlatılan İzmir Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Serdar Aksoy | Fotoğraf: Davut Can/DHA

Reklam

Resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

İzmir'in Menemen ilçesinde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve 25 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Daha sonra Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 18 kişi, tutuklama talebi ile adliyeye sevk edildi.

Serdar Aksoy'un Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere 45 aylığına 37 milyon bedelle 22 çöp kamyonu kiraladığı iddia edilirken uzmanlar ise 22 çöp kamyonunun satın alındığı takdirde yaklaşık 6 milyon TL maliyete sahip olacağını söyledi. Ayrıca söz konusu ihalenin, çöp kamyonları teslim alındıktan 8 gün sonra ve hukuka aykırı yapıldığı iddia edildi. Aksoy'un, belediyeye ait 161 ton hurdayı da kişisel borcunun ödenmesi karşılığında hurda firmasına bedelsiz verdiği ileri sürüldü. Serdar Aksoy'un, belediye iştiraki Meta-Su A.Ş.'de şirket müdürü olduğu ve "huzur hakkı" adı altında aylık 10 bin TL aldığı da iddialar arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Reklam