22 Kasım 2020 15:10

Halkevleri, Metin Lokumcu davasının Hopa'dan kaçırılmak istenmesine tepki gösterdi

Öğretmen Metin Lokumcu'nun polisin biber gazlı müdahalesi sonrası yaşamını yitirmesine ilişkin dava, Hopa'dan kaçırılmak isteniyor. Halkevleri, "Kaçıramayacaksınız! Takipçisiyiz" açıklaması yaptı.

Hopa'da Metin Lokumcu anması


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI

Öğretmen Metin Lokumcu’nun biber gazlı polis müdahalesi sonrası hayatını kaybetmesine ilişkin 24 Aralık’ta Artvin Hopa Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek davanın nakledilmesi istendi. Davanın hakimi, Hopa Savcılığına "güvenlik" gerekçesiyle davanın başka bir mahkemeye taşınması talebinde bulundu. Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Hopa Halkevi, "Bu davayı Hopalıların vicdanı, adaleti ve mücadelesinden kaçıramayacaksınız! Takipçisiyiz, takipçisi olacağız" dedi.

31 Mayıs 2011'de Hopa'da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi sırasında HES’lere ve doğa katliamına karşı gerçekleşen eyleme polis biber gazıyla müdahale etmiş, öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirmişti. Lokumcu'nun ölümüne ilişkin kamu görevlileri ve kolluk güçleri hakkında açılan davanın 24 Aralık 2020'de Hopa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesi planlanıyordu. Ancak mahkeme hakiminin Hopa Savcılığına "güvenlik" gerekçesiyle davanın başka bir mahkemeye taşınması talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Hakimin bu talebi tepki çekti ve davanın kaçırılmak istendiği yorumlarına neden oldu. Hopa Halkevi, konuyla ilgili yazılı açıklamasında "Hopa Halkı duyarlıdır. Katillerden ve sorumlulardan hesap sorma iradesindedir" denildi. 9 sene önce Hopa Meydanı'nda deresine, suyuna, yaşam hakkına sahip çıkan Hopalıların, bu dava nereye kaçırılırsa kaçırılsın takipçisi olacak cürete sahip olduğu vurgulanan açıklamada, “Hopalıların kalbi halen Metin Lokumcu ile birlikte atıyor.  Bu davayı Hopalıların vicdanı, adaleti ve mücadelesinden kaçıramayacaksınız! Takipçisiyiz, takipçisi olacağız" denildi.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 139 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar "Kadın cinayetlerini durdurmak mümkün" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa