22 Kasım 2020 13:20

"Saat kısıtlaması kararıyla on binlerce tekel bayisi kepenk kapatabilir"

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Tekel ürünleri satan esnafın dükkanını saat 20.00’de kapatması kararına tepki gösterdi ve "On binlerce esnaf kepenk kapatabilir" dedi.

Veli Ağbaba | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Milletvekili Veli Ağbaba Tekel ürünleri satan esnafın dükkanını saat 20.00’de kapatma kararına tepki gösterdi.

Koronavirüsle mücadeleyi fırsat bilen iktidarın, alkollü içki satan tekel bayilerine yönelik haksız faaliyet kısıtlamasına gittiğini belirten Ağbaba, bunun siyasi ve ideolojik bir karar olduğunu vurguladı.

Ağbaba, "Bu karar, bir akıl tutulmasıdır ve 155 bin tekel bayisini ve geçindirmek zorunda oldukları aileleri ile birlikte 500 bin civarında kişiyi açlığa mahkûm etmek demektir. Alkol satışı yapılan bakkal ya da büfelere ilişkin 10.00 ila 20.00 saatleri arasında faaliyet kısıtlamasının bu anlamda kaldırılması veya diğer esnaf gruplarına olduğu gibi adil bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

Bugüne kadar alınan yasakların alkol tüketimini engellemediği gibi sahte alkol kullanımının da önünü açtığını hatırlatan Ağbaba, "Covid-19’la tekel bayilerinin 20.00’da dükkân kapatmasının ne ilgisi olduğunu kimse anlayabilmiş değil. Bu kısıtlama kararıyla on binlerce bayi kepenk kapatabilir; on binlerce kişi işsiz kalabilir. Tekel bayi esnafını ailesiyle birlikte geçim sıkıntısına sürüklemek hangi akla vicdana sığar" diye sordu.

Ağbaba, tekel yasağının makul bir şekilde yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 747 kişiye 1 milyon 729 bin 723 TL sokağa çıkma cezası kesildi

SONRAKİ HABER

ABD, Açık Semalar Anlaşması'ndan çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...