20 Kasım 2020 17:32

ABD'de Joe Biden'ın zaferi kesinleşiyor

ABD'de başkanlık yarışındaki kritik eyaletlerden Georgia, yeniden sayımın tamamlanmasının ardından Joe Biden'ın kazandığı yönünde tescil edildi.

Fotoğraf: Jim Lo Scalzo/EPA/Pool/AA

Paylaş

ABD’de 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinin ardından hile yapıldığını iddia eden Başkan Donald Trump’ın Georgia, Pensilvanya ve Arizona’daki başvuruları reddedildi. Küçük bir oy farkıyla Demokrat Parti Adayı Joe Biden’ın kazandığı Georgia eyaletindeki yeniden sayım da sonuçlandı. Buna göre eyalette oy sayımında bir hata olmadığı ve kazananın Biden olduğu kesinleşti.

Georgia eyaletinde seçimlerden sorumlu üst düzey yetkili Brad Raffensperger, perşembe akşamı yaptığı açıklamada eyalette oyların yeniden sayımının tamamlandığını ve kazananın Joe Biden olduğunu açıkladı. Eyalette iki aday arasında sadece 14 bin oy farkı vardı. Bu oy farkı yüzde 5’in altında olunca eyalette yeniden sayıma gidilmişti.

Bu sırada bazı eyaletlerde oy kullanımı ve sayımı sırasında hile yapıldığını savunan Cumhuriyetçi Partinin Adayı Başkan Trump’ın başvuruları reddediliyor. İddialarıyla ilgili kanıt sunamayan Trump’ın Georgia’da, Trump’ın atadığı Hakim Steven Grimberg, postayla gönderilen oyların sayılmaması talebini reddetti, Grimberg, “Bu talebin yerine getirilmesi için temel alınabilecek bir yanlışlık ya da kanun maddesi yok” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evdeki şiddetin yanına eklenen devlet şiddeti

SONRAKİ HABER

Bölge baroları DTK'ye yönelik operasyona ve gözaltılara tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...