17 Kasım 2020 16:20
Son Güncellenme Tarihi: 17 Kasım 2020 20:28

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkere TBMM'de kabul edildi

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkere TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkere ve Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri bugün gerçekleştirildi. Teklifin içerisinde yer alan Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin tezkere kabul edildi.

Genel Kurulda, grup başkanvekillerinin söz almasının ardından, TBMM ve Sayıştayın 2019 yılı harcamalarına ait dış denetim raporlarının inceleme sonuçları bilgiye sunuldu.

"Ermenistan'ın Azerbaycan'a Saldırması ile Başlayan Gerilim ve Çatışma Sürecinde Yaşanan Hak İhlalleri ve Türkiye'deki Ermeni Vatandaşlarımızın Durumu Alt Komisyonu"nun Azerbaycan'ı ziyaret etmesine ilişkin TBMM Başkanlığı tezkeresi kabul edildi.

Daha sonra partilerin grup önerileri görüşüldü.

İYİ Partinin "Kanal İstanbul", HDP'nin "pandemi sürecinde sağlık sistemi", CHP'nin "adil yargılama" ile ilgili verdikleri araştırma önergelerinin öngörüşmelerinin bugün yapılmasına ilişkin önerileri kabul edilmedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin oylamasına geçildi ve tezkere kabul edildi.

Genel Kurulda Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de ele alınacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti, "dürzü" dedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı: Sokağa çıkma kısıtlaması, online eğitim...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa