Gebze Sendikalar Birliği, torba yasanın geri çekilmesi talebiyle eylem düzenledi

Gebze Sendikalar Birliği, AKP hükümetinin emekçilerin haklarını gasbetme amacıyla hazırladığı torba yasanın geri çekilmesi talebiyle kent meydanında eylem düzenledi.

10 Kasım 2020 11:23
Son Güncellenme Tarihi: 10 Kasım 2020 15:33
Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde DİSK, Türk-İş, Hak-İş ve KESK’e bağlı sendikaların oluşturduğu Gebze Sendikalar Birliği, torba yasanın geri çekilmesi talebiyle Gebze Kent Meydanı’nda eylem düzenledi.

Eyleme, sendikalaşma mücadelesi veren Birleşik Metal-İş üyesi Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri ile Özçelik-İş üyesi FZK işçileri de katıldı. EMEP, TKP, DİP’in de destek verdiği eylemde sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Örgütlü işçiler yenilmezler”, “Tazminat hakkımız gasbedilemez”, “Yaşasın işçilerin birliği”, “Yasa Mecliste, işçiler sokakta”, “Hükümet yasanı al başına çal”, “Dokunma kıdeme, gideriz greve” sloganları atıldı.

"BU KAVGA BİTMİŞ DEĞİL"

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü Eyüp Akdemir, yaptığı açıklamada, “Bu saldırıların bitmeyeceğinden, tekrar gündeme getireceklerinden hiç şüphemiz yok. Bu yasa teklifi surda bir delik açmak üzerine bir çalışmadır. Sistem, taleplerinden hiçbir şekilde geri adım atmıyor. Biz de bu birlikteliğimizi muhafaza ederek bir direnç oluşturmak durumundayız. 25 yaş altı çalışanların daha esnek çalışması ve sosyal güvenlik haklarının ortadan kaldırılmasına ilişkin bir düzenleme var. Bu yasa teklifiyle insanlar emeklilik hakkından mahrum bırakılacak. Örgütlenme hakkımız da elimizden alınacak. Düşük ücretli kölelik düzeni içerisinde bir çalışma düzeni oluşturulmaya çalışılacak. Bunları dikkate alarak üç konfederasyonun birlikte hareketi, işçilerin mücadelesi, hükümetin geri adım atmasının sebebidir. Gebze’de ciddi bir birliktelik var ama bu kavga bitmiş değil, tekrar karşımıza getirecekler. Mücadelemiz burada noktalanmayacak” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu Abdurrahim Demir’in eşi: Cezaevi idaresi ölmesini bekliyor

SONRAKİ HABER

TGC'den Albayrak suskunluğuna tepki: Gazeteci önce halka ve gerçeğe karşı sorumludur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...