06 Kasım 2020 08:36

Karşıyaka Belediyesi deprem raporu: 21 ağır, 38 orta hasarlı bina var

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçede 21 ağır hasarlı ve 38 orta hasarlı bina olduğunu belirledi. İhbarların ve tespit çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği kaydedildi.

Fotoğraf: Karşıyaka Belediyesi

Reklam

İzmir Karşıyaka Belediyesi, depremden sonra ilçedeki hasar durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada 6 Kasım itibariyle ilçede 21 ağır hasarlı ve 38 orta hasarlı bina olduğu belirtilirken, ihbarların ve tespit çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği kaydedildi. Değerlendirme sonuçlarının Kaymakamlık ve muhtarlıklarda 30 gün süreyle askıya çıkarıldığı, sonuçlara itiraz etmek isteyenlerin de bu süre içerisinde Kaymakamlık ve AFAD İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunabileceği ifade edildi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, hasar tespit başvuruları ve inceleme sayıları ile rapor takip ve itiraz süreçlerine ilişkin, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklama şöyle:

“Belediyemize şu ana kadar 4036 hasar tespit ihbarı yapılmış, 2341 binadan hasar tespit çalışması talep edilmiştir. 755 binanın hasar tespit çalışmasını yapan belediyemiz teknik ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Ön değerlendirme belediyemiz teknik ekiplerince yapılmaktadır. Kesin hasar tespit çalışması ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.”

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam