03 Kasım 2020 07:29

Hasarlı TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü binasında hizmet durdu

İzmir’deki depremde hasar gören kamu binalarından olan TÜİK Bölge Müdürlüğü’nde BES İzmir Şubesi hizmetin durdurulması için görüşmeler gerçekleştirdi. TÜİK emekçileri de binaya girmedi.

Fotoğraf: BES İzmir Şubesi

Reklam

Ramis SAĞLAM
İzmir

İzmir’de yaşanan depremin ardından birçok kamu binasının hasarlı olduğu ortaya çıktı. Hasarlı kamu binalarına yönelik tespit yapılması ve hizmetin durdurulması yönünde sendika ve meslek odaları tarafından girişimler başlatıldı. TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü binasının deprem sonrası hasarlı olması üzerine Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi ilgili kurumlar nezdinde girişim başlattı. TÜİK emekçileri ise binanın güvenli olmadığını savunarak içeriye girmedi.

Gazetemize açıklama yapan BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, örgütlü oldukları işyerlerine yönelik acilen çalışma başlattıklarını, hiçbir şeyin emekçilerin can güvenliğinden daha önemli olmadığını söyledi.

“KAMU BİNALARINDA TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILMALI”

Depremin hemen ardından işyerlerindeki durum hakkında, işyeri temsilcilerinden bilgi istediklerini söyleyen Güven, “TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının çalışmaya elverişli olmadığı bilgisi üzerine Bölge Müdürlüğü nezdinde yazılı ve sözlü girişim başlattık. Girişimlerimiz ve TÜİK emekçilerinin kararlı duruşu sonucu hasarlı hizmet binasında hizmet durduruldu” dedi. Örgütlü oldukları tüm birim amirlerine hasarlı binalarla ilgili yazılı başvuru yapacaklarını belirten Güven, kamu hizmet binalarında tespit çalışmalarının biran önce yapılması gerektiğini söyledi.

Reklam