İzmir'deki CHP heyeti: Fay yasası acil olarak Meclise getirilsin

İzmir’de deprem sonrası kente gelerek çalışmaları takip eden CHP heyeti, hükümete fay yasasını Meclise acil olarak getirme çağrısı yaptı.

02 Kasım 2020 07:48
Paylaş

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP Milletvekilleri ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Bayraklı’da basın toplantısı düzenledi. Arama ve kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verilen basın toplantısında hükümete çağrı yapılarak; fay yasasının TBMM’ye getirilmesi istendi.

CHP’Lİ AKIN: KAYBEDECEK BİR DAKİKA YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bu depremden hayatlarını kaybeden herkese rahmet diliyorum. Ancak 2002 yılında vergi toplanmaya başlandı. 825 milyar bir ödenek. Bir soru sormak lazım bu paralar nereye harcandı? Dönemin maliye Bakanı da dedi ki bu bütçenizi ihtiyacı olduğu için harcandı dedi. Ağustos ayının başında bir ekip kurduk dediler ama insanlar canlarını kaybettikten sonra ne anlamı var. Kanun tasarı hangi gerekçeyle Meclise gelmedi. Bizler bununla ilgili kanun teklifleri verdik. 58 tane araştırma önergesi verdik. Biz bunun kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Acilen yapılması gereken olaylar var. Türkiye’mizin kaybedecek 1 dakikası bile yok. Kanunların devlet tarafından desteklenmesi lazım. İzmir’deki altyapıyla ilgili konuşursak, İZBAN ve tramvayları zarar görmemiştir. Hiçbir hizmet aksaklığına yol açılmamıştır. İzmir Büyükşehir ve büyük bir aile olarak Büyükşehirlerimizle birlikte canla başla çalışıyoruz” dedi.

“DEPREMDE ŞOV YAPILMAZ, İŞ YAPILIR”

“Amacımız şov değil” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Deprem konuşulmaya devam edecek, 10-15 gün sonra deprem konuşulmayacak ta ki yeni bir deprem olana kadar. Yeni bir strateji lazım. Deprem olduğu zaman binaların çökmesi nasıl engellenir bunu bilmek gerek. Risk analizleri bir an evvel araştırılmalı. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu unutmadan önlemleri almamız gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk anda 55 kişiyi çıkartıldı. Amacımız şov değil yetkililer görüyoruz ki şov yapıyorlar. İlk müdahaleyi yapan belediye, yemek dağıtan belediye, ama enkazın başına çıkıp şov yapan AKP… Bakanlar çıkıyor şov yapıyor. Depremde şov yapılmaz burada iş yapılır” dedi.

CHP’li belediyelerin arama kurtarma çalışmalarında hükümet tarafından adının geçirilmemesini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Acıdan siyaset yapma günü değil ve bunu da reddediyoruz. Gerek arama kurtarma çalışmalarında yanlarında olduk. Vincinden, kamyonundan tüm ihtiyaçlara kadar sağlanmıştır. Bu süreç içerisinde CHP’li belediyeler olarak mücadele veriyoruz. Her türlü imkânlarla yardımcı oluyoruz. Birçok çalışmalar yapılıyor. Şu ana kadar 2588 çadır kuruldu. 20000 battaniye dağıtıldı. 30 Ekim’den bu yana sahada bütün arkadaşlarımızla birlikteyiz. Amacımız bu depremin yaralarını sarmak. Acılı vatandaşlarımıza her türlü hizmeti vermek için Belediyelerimizle destekteyiz” dedi.

FAY YASASI ÇAĞRISI

Hükümete fay yasası çağrısında bulunan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de “AKP'ye sesleniyoruz acilen Meclise fay yasası getirilmelidir. Gün şov yapma günü değil. Bu tarz dayanıksız yapılar içinde yaşayan vatandaşın sorumluluğu devletindir. Bizim üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu zihniyeti değiştireceğiz. Bir an evvel Türkiye’de can ve mal kaybını engelleyecek çalışmaları yapacağız. İlk andan itibaren buradaydık olmaya devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir depremi sonrası sağlık çalışanlarının kreş talebi yeniden gündeme geldi

SONRAKİ HABER

Ödenmeyen haklarını isteyen BİMEKS işçileri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa