30 Ekim 2020 17:13

Prof. Dr. Ercan: Hiç enkazdan çıkarılan zengin gördünüz mü, deprem yoksulların sorunu

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yani yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem o kadar yakındır. Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez” dedi.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Paylaş

İzmir’de yaşanan depreme ilişkin Fox Tv Ana Haber bülteninde konuşan İTÜ’lü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bir ülkede deprem sorununun çözülmesi için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yani yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem o kadar yakındır. Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez” dedi.

Ercan devamında şunları dile getirdi: “Hiçbir ünlünün, hiçbir zenginin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız, çünkü binalarının yapımında paradan kaçınılmamıştır. Deprem yoksulun sorunudur. Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar, yer inceleme çalışmalarına, inşaat-mimari projelerine para ödemeleri gerekiyor. Depremin kaderi yoksulluktur. Bir ülkede ekonomi ne kadar bozuksa deprem o kadar öldürücü olur.”

“6,6 İLE 7 ARASINDA DEVASA BİR FARK VAR”

AFAD verilerinin depremi küçük gösterdiğini söyleyen Ercan, “Siz ister istemez Ankara’nın resmi rakamlarına uyarak her depremi biraz daha küçük gösteriyorsunuz. Her deprem sizin söylediğinizden biraz daha büyük. Malatya-Elazığ depremi de böyleydi, bu deprem için de böyle. 40-44 saniye süren bir depremin 6,6 olması mümkün değil! 6,6 ile 7 arasında o kadar büyük fark var ki, birisi yaklaşık 2 atom bombası gücünde, diğeri yaklaşık 40 atom bombası gücünde” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Osman Elbek: Salgında çalışanlar patronların merhametine terk edilmemeli

SONRAKİ HABER

Somalı madenciler İzmir'de arama kurtarma çalışmalarına katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...