30 Ekim 2020 14:25

EMEP'ten deprem açıklaması: Bilim insanları ve meslek örgütleri referans alınmalı

Ege Denizi'nde gerçekleşen AFAD verilerine göre 6.6 büyüklüğündeki depreme dair açıklama yapan EMEP Denizli İl Örgütü, bilim insanları ve meslek örgütlerinin referans alınmasının önemine dikkat çekti.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Reklam

Ege Denizi merkezli gerçekleşen depreme ilişkin yazılı açıklama yapan Emek Partisi Denizli İl Örgütü, enkaz görüntülerinin ortaya koyduğu üzere inşaat sektörünün can güvenliği ve toplum sağlığını tehdit eden kurguyla hareket ettiğini ifade etti.

Acilen önlem alınması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bilim insanları ve meslek örgütlerinin görüşlerinin referans alınması gerektiği ifade edildi.

“Başta İzmir olmak üzere Ege bölgesinde yaşayan tüm halkımıza geçmiş olsun” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Bu deprem, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığı gerçeğini göz önünde bulundurmamızı gerektiren sayısız örnekten bir tanesidir. Bu deprem ayrıca, yönetenler tarafından unutturulmaya çalışılan büyük Marmara ve İstanbul depremini de yeniden hatırlatıyor” denildi.

“ACİLEN ÖNLEM ALINMALI”

Açıklamanın devamında hızla geldiği tüm bilim insanlarınca söylenen ve yetkililerin aynı Korona sürecinde olduğu gibi vatandaşlardan önlem almasını beklediği bir süreç yaşandığı ifade edildi.

“İşçi ve emekçiler kurbanlık koyun değildir” vurgusunun yer aldığı açıklama “Enkaz görüntüleri bir kez daha gösteriyor ki inşaat sektörü hem işçi sağlığı ve güvenliği hem can güvenliği hem de toplum sağlığını yok etmek üzere kurgulanmıştır. Acilen önlem alınmalı, bilim insanlarının, meslek örgütlerinin görüşleri referans alınmalıdır” çağrısıyla son buldu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam