15 Nisan 2011 11:03

Malatyalı öğrenciler: Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz

Malatya’da liseliler ve dershane öğrencileri YGS’deki şifre skandalına karşı sokağa çıktı. Malatya Kız Meslek Lisesi önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci,  veli ve öğretmen “öğrenciyiz haklıyız kazanacağız, parasız eğitim istiyoruz” sloganlarıyla İnönü Caddesini trafiğe kaparak eski belediye

Malatyalı öğrenciler: Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz
Paylaş

Burada açıklamayı okuyan Kader Haran KPSS’de yaşanan kopya skandalından sonra itibarı ve güvenilirliği tekrar gündeme gelen ÖSYM’nin bu sefer işleri sıkı tutmak adına YGS'de "yok artık" dedirtecek sözde güvenlik önlemleri aldığını ifade ederek “Ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan YGS'ye yönelik şifre skandalları ‘Bu kadar da olmaz’ dedirtecek niteliktedir. Sınavla ilgili bu gelişmeler ÖSYM ve Sınav Sistemine güvenimizi tamamen bitirmiştir. ‘Tesadüf’ şeklinde açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in tutarsız söylemleri biz öğrencileri hiçbir şekilde tatmin etmiyor. İstatistikçiler bile ‘Bu kadar tesadüf, bilimi de aşar’ diyor.  Devlet mercilerinden yapılan bütün açıklamalar biz öğrencilerin içinde bulunduğu durumu sorgulamak yerine yapılan bu emek hırsızlığını ört pas etmek yönündedir” dedi. Ayrıca ÖSYM’nin güvenilirliğinin kalmadığını söyleyen Haran “KPSS skandalının üstü nasıl örtülmeye çalışıldıysa, YGS skandalının da üstü örtülmeye çalışılmaktadır. Bizler bu olayların peşini bırakmayıp, skandallar aydınlatılana kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

YGS Mağduru öğrenciler adına Kader Haran’ın yaptığı açıklamanın ardından konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytimur ise kopya skandalına neden olan eğitim sisteminin kendisi olduğunu ifade ederek “Bu sebepledir ki eğitim sistemi sınav cenderesinden kurtulmadığı sürece bu cadı kazanı kaynamaya devam edecektir. Kamusal ve nitelikli eğitim sistemimiz sınav boyunduruğundan kurtarılmalıdır” dedi. Eylemden sonra ise öğrenciler davul eşliğinde halaylar çektiler. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis şifreye kalkan oldu

SONRAKİ HABER

Tehditlere rağmen sokaktaydılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...