29 Ekim 2020 13:56

HDP: Fransa’daki katliam dinci ırkçı siyasetin sonucu olan bir nefret cinayetidir

Fransa’daki bıçaklı saldırıya dair açıklama yapan HDP MYK’si “Halkların hem IŞİD zihniyetine hem de bu zihniyeti fırsata çevirmeye çalışan istismarcı siyasete karşı olduğunu gösterme zamanıdır” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında gerçekleşen bıçaklı saldırıya ilişkin “Fransa’daki katliam inanç istismarcılığının eseridir” başlığıyla yazılı açıklama yaptı. HDP MYK'si açıklamada, “Fransa’da yaşanan bu gerilim, iki farklı dinin inancın çatışması değil, dinci ırkçı siyasetin sonucu olan bir nefret cinayetidir” dedi.

Açıklamada şu değerlendirmelere yer verildi:

“Fransa’nın Nice kentinde DAİŞ yöntemleriyle bir kilisenin önünde biri kadın olmak üzere 3 Fransa vatandaşın katledilmesini üzüntü ile öğrendik. Öncelikle saldırı sonucu vahşice katledilen kişilere rahmet, ailelerine ve Fransa halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Fransa’da yaşanan bu gerilim, iki farklı dinin inancın çatışması değil, dinci ırkçı siyasetin sonucu olan bir nefret cinayetidir.

İktidarların halkların inanç ve değerlerini, dinci, ırkçı ve popülist siyasetin malzemesi haline getirmelerine hep birlikte karşı duralım. IŞİD benzeri yöntemlerle halklar arası çatışmayı körükleyen barbar anlayışa karşı bütün dünya halkları Kuzey ve Doğu Suriye’de insanlıktan yana tavır aldığı gibi bugün de Fransa’da yaşananlara karşı aynı tutum alınmalıdır. Halkların hem IŞİD zihniyetine hem de bu zihniyeti fırsata çevirmeye çalışan istismarcı siyasete karşı olduğunu gösterme zamanıdır. Bütün halklar ve inançları sağduyu ve barış içerisinde ortak hareket etmeye ve bu barbar anlayışa karşı durmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti, MA Van Bürosuna dayanışma ziyaretinde bulundu

SONRAKİ HABER

Londra'da tiyatro çalışanları maddi destek talebiyle eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...