25 Ekim 2020 09:48

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri bu hafta başlıyor.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri bu hafta başlıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ilk olarak Bütçe Kanunu Teklifi ve Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Geneli ile Sayıştay Raporları görüşülecek. 28 Ekim Çarşamba günü ise TBMM, Kamu Denetçiliği ile Sayıştay'ın bütçeleri ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu'nda ise bu hafta; hobi bahçelerine yeni düzenleme getiren, Gıda, Tarım ve Orman Kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Düzenleme ile; ruhsatsız ve izinsiz hobi bahçelerinin kaldırılması öngörülürken, kaldırılmazsa belediyelerce bu bahçeler yıktırılacak. Kanunla belirlenen şartlara uymayanlara idari para ve hapis cezası verilecek.

GRUP TOPLANTILARI

Salı günü ayrıca CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP grup toplantıları, Çarşamba ise AKP grup toplantısı gerçekleşecek. Liderler grup toplantılarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl'de 4.0 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Bir online eğitim hikayesi: ECON210 dersini alan öğrenciler olarak yaşadıklarımız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...