24 Ekim 2020 11:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a: Zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var

AKP Kayseri İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam krizde" sözleri sebebiyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u hedef aldı.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

AKP'nin Kayseri İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u hedef aldı. Erdoğan, Macron'un “İslam krizde” ve "İslam yapılandırılmalı" sözlerine dair konuştu. "Bu Macron denilen zatın İslam'la derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir! Öncelikle bir akli noktadan kontrol" ifadelerini kullandı.

Almanya'da usulsüzlük gerekçesiyle bir camiye yapılan polis operasyonuna dair de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu unutmamalıyız. Batılı için Müslüman Türk'tür, Türk de Müslüman'dır. Avrupa faşizmi yeni bir seviyeye geçmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. Bu Macron denilen zatın İslam'la derdi nedir? İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insana bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir. Erdoğan'la uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten şurada bir yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendine bir şey kazandırsın. Bizim ilkeli tavırlarımız bundan sonra da devam edecektir. Azerbaycan'daki işgallerin arkasında bunlar var. MİNSK üçlüsünün içerisinde yer alıyorsun. Bugüne kadar ne yaptınız? Sadece Ermenilere silah gönderiyorsunuz ve bunlarla barış tesis edeceğinizi zannediyorsunuz. Edemezsiniz çünkü dürüst değilsiniz. Türkiye dürüst olarak bu kardeşlerinin yanında yer aldı, bundan sonra da devam edecektir. Başlayan çatışmalar Azerbaycan kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine dönüşmüştür.

  • Suriye'nin Irak sınırında terör devleti kurma gayreti var. Türkiye sınırlarının dibinde böyle böyle bir terör bataklığına asla izin vermeyecek. Bizim kimsenin torağında, hakkında, hukukunda, kaynağında gözümüz yok. Sadece kardeşlerimizin haklarını savunmaya çalışıyoruz.

  • Almanya'da bir camiye yapılan baskının adı düpedüz İslam düşmanlığıdır. Bunun benzerini Müslümanlar olarak biz Hıristiyanların mabetlerine yaptık mı? Yapmadık çünkü bizim cibiliyetimizde böyle bir anlayış yok. Bunların liderleriyle görüştüğümüz zaman 'Nasıl olur ya, olmaz böyle şey' derler. Bunlarda özgürlük, laiklik diye bir şey yok. Hep yalan. Avrupa'daki her İslam düşmanlığının aynı zamanda Türk düşmanlığı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Batılı için Müslüman Türk'tür, Türk de Müslüman'dır. Avrupa faşizmi yeni bir seviyeye geçmiştir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk çocukların eğitiminde en büyük engel

SONRAKİ HABER

'Suspended bread' for those who are in need

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...