22 Ekim 2020 18:08

Suriyeli elektrik işçisi “park tartışması” yüzünden öldürüldü

Antep’te bir mülteci cinayeti daha yaşandı. Araba park etme münakaşası sonrasında Suriyeli elektrik işçisi Muhammed Dip Hurih (27) komşuları tarafından kurşunlanarak can verdi.

Muhammed Dip Hurih | Fotoğraf: Muhammed Dip Hurih'in aile arşivinden

Paylaş

Ercüment AKDENİZ

Antep Yukarıbayır Mahallesinde yaşanan araba park etme tartışması, bir mültecinin hayatına mal oldu. Dün yaşanan olayda tabanca ile ateş edilen Suriyeli mülteci Muhammed Dip Hurih kanlar içinde yere düştü. Dr. Ersin Arslan Hastanesine kaldırılan Hurih, sonrasında hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından Yeşilkent Mezarlığı morguna götürülen Hurih’in cenazesi bu sabah toprağa verildi. Öte yandan Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi, aileye hukuki destek sağlamak üzere avukat görevlendirdi.

Olayla ilgili Evrensel'e konuşan Hurih’in dayısının oğlu M. H. (21), “Komşularla tartışma ilk olmamış. Daha önce de bir tartışma yaşamışlar. Tehditler aldığını söylüyordu. Rahmetli dün akşam arabasını park ederken yine park sorunu yüzünden tartışma çıktı. Sonra evine girdi. Eşi ona yemek için çocukları sokaktan çağırmasını söyledi. O dışarı çıktı ve komşularla tekrar tartışma çıktı. Sonrasında kuzenim kurşunlanarak can verdi” ifadelerini kullandı.

"İKİ ÇOCUĞU VARDI, SİGORTASI YOKTU"

Öldürülen Hurih’in 7 ve 4 yaşlarında iki çocuğu olduğunu belirten M.H., “Bu bölgede Suriyeli işçilerin sigortası yoktur. Zaten kuzenim ve ailesi kiracıydı. Çocukları şokta. Eşinin durumu kötü. Kuzenimin anne ve babası da Halep’te. Olayı bugün duydular. Tabi onlar da perişan ama cenazeye gelmeleri mümkün değil” diye konuştu.

Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını söyleyen M.H., “Gözaltına alınanlar Suriyeli değil, T.C vatandaşı. Zaten rahmetlinin silahı yoktu. Polis ailemizin ifadesine başvurdu, davayı takip etmek için avukata ve hukuki desteğe ihtiyacımız var” dedi.

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mallarına el konulan işportacı "Açım" diyerek intihar girişiminde bulundu

SONRAKİ HABER

Fransa'da en yüksek Kovid-19 vaka sayısı kaydedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...