23 Kasım 2012 12:04

İsrail ateşkesi ihlal etti: 1 ölü

Gazze’deki sağlık görevlileri, Han Yunus bölgesinde bu sabah gerçekleşen olayda 10 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Görgü tanıkları sözkonusu grubun çiftçilerden oluştuğunu belirtirken, İsrail onların protesto yapar gibi sınıra doğru yürüyüşe geçtiklerini savundu.

İsrail, Çarşamba günkü ateşkes öncesinde Tel Aviv’de bir otobüsün bombalanması olayı ile ilgili çok sayıda kişiyi tutukladığını açıkladı. 29 kişinin yaralandığı olay, son altı yıldır başkente yapılan ilk saldırı olmuştu.

Çarşamba günü ilan edilen ateşkes, İsrail ile Hamas arasında sekiz gün süren saldırılara son vermişti. Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne havadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 158 Filistinli’nin, Hamas’ın İsrail kentlerine yaptığı roketli saldırılarda ise 4 İsrailli sivilin ve iki askerin öldüğünü bildirdi. (DIŞ HABERLER)