Kartal Belediyesinde anlaşma sağlanamadı, işçiler belediyeye grev kararını astı

İstanbul Kartal Belediyesinde, kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde DİSK Genel-İş sendikası ile yönetimin anlaşma sağlayamaması üzerine belediyeye grev kararı asıldı.

19 Ekim 2020 11:13
Paylaş

DİSK/Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Kartal Belediyesinde, kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

Kartal Belediyesi önünde bir araya gelen işçiler sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Hak hukuk adalet işçilerle gelecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını attı.

İşçiler adına açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Yaklaşık 9 aydır Kartal Belediyesiyle yapılan görüşmelerde toplu sözleşme sürecini, işçilerin de kabul ettikleri koşullar çerçevesinde sonlandırmaya çalışıyoruz. Ancak oturumlarda ve ara bulucu sürecinde anlaşma sağlanamadığı için grev sürecine gelmiş bulunuyoruz” dedi.

 DİSK/Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şubenin örgütlü olduğu Kartal Belediyesinde, kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

83 kadrolu işçinin bulunduğu Kartal Belediyesinde işçilerin enflasyon oranında zam istediklerini belirten Arıkan, taleplerin karşılanmadığı durumda 27 Ekim’de greve çıkacaklarını açıkladı. Greve çıkmamanın tek koşulunun belediye yönetiminin işçilerin kabul edeceği bir teklif vermesi olduğunu dile getiren Arıkan, “27 Ekim’e kadar görüşmeler devam edecek. Umarız bu tarihe kadar işçilerin talepleri kabul edilir ve biz de buraya grev değil halay çekmek için geliriz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

HDP’li Paylan: Asgari ücret 4 bin TL olabilir, kaynak yandaşa akan milyarlarda

SONRAKİ HABER

Urfa'da 10 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...