16 Ekim 2020 08:51

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), seçimlerde Mustafa Akıncı’yı destekleyecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) pazar günü ikinci turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini açıkladı. 

Fotoğraf: Ali Ruhluel/DHA

Paylaş

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) pazar günü ikinci turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini açıkladı. 

Açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Sendikamız Sn. Mustafa Akıncı’yı ortaya koyduğu vizyonun genel kurul kararlarımız ve yıllardan beri sürdürdüğümüz mücadele ile örtüşmesinden dolayı destekleme kararını oy birliği ile almıştır. Faşizme karşı demokrasiyi, bağımlılığa karşı kendi ayakları üzerinde durmayı, biat etme yerine, kendi kendini yönetmeyi, tarikatlara sığınma yerine bilimi, yobazlık yerine laikliği, savaş yerine barışı, bölünme yerine ülkemizin bütünlüğünü, gerek Kıbrıslı Rumlar ile gerekse Türkiye ile siyasi eşitler düzeyinde karşılıklı sevgiye dayalı bir ilişkiyi savunan vizyon bizim de ortak vizyonumuzdur” ifadelerini kullandı. 

"ERDOĞAN VE AKP SEÇİME MÜDAHALE EDİYOR"

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin “Bizde ne varsa sizde de olacak” prensibiyle seçimlere müdahale ederek, Ersin Tatar’ı desteklediğini belirten Elcil, “Seçimlerimize müdahale ederek ve irademizi ortadan kaldırmayı bir kan davasına dönüştürmüşlerdir. Seçimin ilk turundan beri bu müdahaleler artarak devam etmektedir” dedi.  Yapılan müdahalelere dair ayrıntıları da paylayan Elcil, “Son iki hafta içerisinde Türkiye’den binlerce kişi seçim maksatlı Kıbrıs’a getirilmiş, bir kısmı karantina merkezlerinden göz yumularak oy vermeye taşınmış, bu hafta ki seçimlerde de bunların hazırlığının yapıldığı duyumları basına yansımıştır” dedi. 

Yapılanların seçimlere açık müdahale ve seçimleri şaibeli yapacağını da vurgu yapan Elcil, Mustafa Akıncı’ya destek vereceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Kerevitaş’ta bir işçi koronavirüsten hayatını kaybetti, sendika sessiz

SONRAKİ HABER

Federal Mogul’da vakalar artıyor, üretim hızlanıyor: Nefes almakta zorlanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...