13 Ekim 2020 16:01

Çevre örgütleri, TBMM'de komisyon toplantısından zorla çıkarıldı

Maden şirketlerine önemli kolaylıklar getiren kanun teklifinin Meclisteki görüşmelerinde çevre örgütleri temsilcileri komisyondan çıkarıldı.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Maden şirketlerine önemli kolaylıklar getiren, çevre örgütleri tarafından doğaya ve insan sağlığına büyük zararlar vereceği gerekçeleriyle eleştirilen kanun teklifinin alt komisyon görüşmelerinde çevre örgütleri temsilcileri komisyondan çıkarıldı.

Çevre örgütlerinin karşı çıktığı, maden yasasında değişiklik yapılmasını teklif eden ve Meclise sunulan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” alt komisyonda görüşülmeye başlandı.

Çevre örgütleri davet edilmediği gibi komisyona girenlerin de görüşmeyi izlemesine izin verilmedi. Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Temsilcisi avukat İsmail Hakkı Atal, alt komisyon toplantısından çıkarıldı.

Komisyon başkanının toplantıdan çıkmasını istemesi üzerine tepki gösteren İsmail Hakkı Atal, “Burada termikçiler, doğalgazcılar, petrolcüler, madenciler konuştu; halk konuşmadı. Bu komisyon, bu toplantı terk taraflı bir toplantıdır” dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da sağlık çalışanına şiddet: 2 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Fabrikalarda "işten atma dalgası" bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...