10 Ekim 2020 05:33
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2020 06:42

Ankara Katliamı anması engellendi, 11 kişi gözaltına alındı

10 Ekim anması için Ankara Garı’na yürümek isteyenleri engelleyen polis, gençlik örgütlerinden çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Aileleri engellemek içinse pandemi bahane edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 5. yıldönümünde hayatını kaybedenleri anmak isteyen ailelere izin verilmedi. Katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önüne yürümeleri engellenen aileler, yaralılar, siyasi partiler, sendika ve meslek örgütleri Ulus Metro İstasyonu’nda saldırıyı lanetledi.

10 Ekim 2015 tarihinde, IŞİD’in Emek Demokrasi ve Barış Mitingi’ne düzenlenen saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Ankara Garı önünde gerçekleşen katliamın yıldönümleri, defalarca yasak ve engellerle karşılaştı. Hayatını kaybedenlerin aileleri, sadırıdan yaralı kurtulanlar, sendikalar, meslek odaları ve siyasi partiler, katliamın 5. yıldönümünde bir araya geldi. Ankara Garı’na gitmek için Ulus Metro’da toplanan kitlenin yürüyüşü engellendi. Sabah saatlerinde gençlik örgütlerine polis müdahale etti ve 11 kişiyi gözaltına aldı.  

Anmaya EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, CHP Milletvekillleri Murat Emir, Ali Haydar Hakverdi, HDP’li milletvekilleri Oya Ersoy ve Mehmet Rüştü Tiryaki de anmaya yer aldı.

Polis tarafından ailelere dağılmaları yönünden anons geçilirken ailelerin bekleyişi “Katil devlet hesap verecek”, “10 Ekim’i unutma unutturma” sloganlarıyla sürdü. Polis "10 Ekim'i unutma, unutturma" diyen ailelere "İçinizdeki provokatörlere kanmayın" derken, yolu trafiğe kapadıkları için ise suç işledikleri yönünde anons yaptı. Gar Meydanı’na gidemeyen aileler, Ulus metro çıkışında katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerini tek tek haykırarak, anmayı gerçekleştirdi. 

10 Ekim aileleri ve anmaya katılan vatandaşlar alandan ayrılırken Ankara Adliyesi önünde "Toplu yürümeyin, parça parça gidin" denilerek uyarıldı. Çıkan kısa gerginliğin ardından polis amiri "Hiç acımayın bağırma çağırma olduğunda direk müdahale edin" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Buca’da şüpheli kadın ölümü: Gülgün İlçin evinde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Samatya'da balıkçı teknesi alabora oldu, 2 balıkçı hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa