01 Ekim 2020 11:52

Okul bahçesinde kadın cinayeti işleyen uzman çavuşa indirim üstüne indirim!

Bursa'da Jandarma Astsubay Okulu'nun bahçesinde Sosin Küçükgüven'i tabancasıyla vurarak öldüren Uzman Çavuş Aydemir Koluaçık'ın müebbet hapis cezası, indirimlerle 15 yıla düşürüldü.

Aydemir Koluaçık | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bursa'da Jandarma Astsubay Okulu'nun bahçesinde tartıştığı Sosin Küçükgüven'i (43) tabancasıyla vurarak öldürdüğü için tutuklu yargılanan Jandarma Uzman Çavuş Aydemir Koluaçık'a (50) verilen müebbet hapis cezası tahrik ve iyi hal indirimleriyle 15 yıla düşürüldü.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre kadın cinayeti 13 Kasım 2019'da, Osmangazi ilçesindeki Bursa Jandarma Astsubay Okulu'nun bahçesinde gerçekleşti. Sosin Küçükgüven, okulda görev yapan erkek arkadaşı Aydemir Koluaçık'ı ziyarete gitti. Okul bahçesinde Küçükgüven ile görüşen Koluaçık, kadını tabancasıyla vurdu. Sosin Küçükgüven olay yerinde hayatını kaybederken katil Koluaçık teslim oldu. Bahçede yapılan incelemede boş 10 kovan bulundu.

Katil Aydemir Koluaçık, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSIN"

Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında "kasten insan öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Aydemir Koluaçık’ın yargılanması tamamlandı.

Koluaçık, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Taraf avukatları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile Sosin Küçükgüven'in ablası Samiye Keleşoğlu ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Keleşoğlu, kardeşini öldüren sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Sanık avukatı ise Sosin Küçükgüven ile Aydemir Koluaçık arasında geçen telefon konuşmaları ve olay anındaki tartışma nedeniyle eylemin tahrik altında işlendiğini öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

Aydemir Koluaçık da mahkemede yaptığı son savunmasında, pişman olduğunu öne sürerek tahliyesini istedi.

İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM!

Mahkeme heyeti, Aydemir Koluaçık hakkında ömür boyu hapis cezası verdi. Sonra "tahrik indirimi" uygulayıp cezayı 18 yıla indirdi. Ardından da "iyi hali" indirimi yaparak hapis cezasını 15 yıla düşürüldü.

Katil Aydemir Koluaçık'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Grip aşılarına ulaşımın sorumlusu eczacılar değil, bakanlık düzenleme yapmalı"

SONRAKİ HABER

Kendisine saldıran erkeği öldürmesi sonucu cinayetle suçlanan Muradiye K. tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa