01 Ekim 2020 03:35
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2020 05:30

Kars'ta HDP'ye operasyon: Belediye Eş Başkanı Alaca gözaltına alındı

Kars'ta birçok eve baskın yapan polis aralarında Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca, belediye başkan yardımcıları ve İl Genel Meclis üyelerinin olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kars'ta yürütülen bir soruşturması kapsamında Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu HDP’li siyasetçiler gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısının 19 olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında, Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca ile Belediye Eş Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, HDP Belediye Meclis üyeleri, HDP İl Genel Meclis üyeleri, HDP İl Eş Başkanı Cengiz Anlı ile partinin bazı ilçe yöneticilerinin de arasında olduğu 19 kişi hakkında “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla yakalama kararı çıkartıldı. Gözaltına alınanlar arasında Demokrathaber editörü Selda Manduz da bulunuyor.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde ev baskınları düzenlendi. 19 kişinin ikametinde, Belediye Başkanlığı binası ile HDP İl binasında arama yapıldı.

Gözaltına alınanların 2014-2015'te Kağızman’da kurulan barış kalkanı çadırını ziyaret etmeleri suç isnadı sayıldı. HDP’nin çeşitli faaliyetlerine katılmak da yine gözaltı gerekçeleri arasında sayıldı.

BİLGEN’İN İSTİFASINDAN SONRA OPERASYON

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, 6 yıl sonra açılan “Kobanê soruşturması” kapsamında 24 Eylül'de gözaltına alınmıştı ve kent halkı Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki göstermişti. Bugün adliyeye çıkarılan Bilgen, dün “Demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim” diyerek, istifa ettiğini açıklamıştı. Bugünkü gözaltı operasyonunun Bilgen’in istifasından sonra gelmesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mezopotamya Ajansı ve sendika.org'un internet sitelerine erişim engeli getirildi

SONRAKİ HABER

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar 5. gününde sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...