30 Eylül 2020 15:41

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Azeri ve Ermeni tarafları bir araya getirmeye hazırız

Azerbayan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tarafları Moskova'da buluşturmaya hazır olduklarını söyledi.

Fotoğraf: Sebastian Zwez/Wikimedia Commons (CC BY 3.0 DE)

Paylaş

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanyan'la telefon görüşmesi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tarafları Moskova'da buluşturmaya hazır olduklarını söyledi.

Sputnik'in aktardığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Moskova'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalara siyasi ve diplomatik çözüm bulunması için gereken koşulları sağlamak amacıyla hem ulusal düzeyde hem de AGİT Minsk Grubu'nun diğer eş başkanlarıyla arabuluculuk çabalarını sürdüreceğini kaydeden Lavrov, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi de dahil uluslararası temasları Moskova'da organize etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

"DAĞLIK KARABAĞ'DA ATEŞKES DERHAL SAĞLANMALI"

Dağlık Karabağ'da devam eden geniş kapsamlı askeri faaliyetlerden ciddi endişe duyduğunu söyleyen Lavrov, mevkidaşlarına derhal ateşkesi sağlama ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.

Lavrov, provokatif ve savaş yanlısı söylemlerin kabul edilemez olduğunu kaydederek tarafların en kısa sürede müzakere masasına dönmesi gerektiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DSÖ: Kovid-19'dan ölenlerin sayısı kesinlikle 1 milyondan çok daha fazla

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca, vaka sayısının değil hasta sayısının açıklandığını itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa