29 Eylül 2020 09:56

Tiyatro Kooperatifi’nden Kültür Bakanlığına destek paketi soruları

Tiyatro Kooperatifi, Kültür ve Turizm Bakanlığına, özel tiyatrolara sunulan destek paketinin hangi kriterlere göre verildiğini sordu.

Fotoğraf: Jonatan Moerman/Unsplash

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı, pandemi nedeniyle iflasın eşiğine gelen özel tiyatroların 199 profesyonel, 75 çocuk ve 54 geleneksel olmak üzere 328 oyun projesine 12 milyon lira dağıtacağını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığına özel tiyatrolara sunduğu destek paketinin hangi kriterlere göre verildiğini soran Tiyatro Kooperatifi, değerlendirmenin objektif yapılmasını, sonuçların şeffaf bir şekilde açıklanmasını talep etti.

Tiyatro Kooperatifi, Bakanlığa şu doruları yöneltti:

  • Desteklenen oyunların seçiminde kullanılan kriterler nelerdir?
  • Desteklenen oyunların seçiminde kullanılan kriterlere uyumluluğu değerlendiren kurulda görev alan kişi veya kurumlar kimlerdir?
  • Başvurusu olumlu sonuçlanan her bir tiyatroya ayrılan bütçe nedir, bütçenin aktarımı ne zaman yapılacaktır?

Tiyatro Kooperatifi açıklamasında “Hem şeffaflık prensibi hem de bir sonraki destekten yararlanabilmek, desteğin kriterlerine uyumlanmak ve gereken iyileştirmenin yapabilmesi için, başvurusu olumsuz sonuçlanan tüm tiyatrolara seçim kriterleri kapsamında bilgi vermenizi rica ederiz” denildi.

“Vergi veya SGK borcu olmaması”, “İTO kaydı” şartları nedeniyle pandemide mağdur olan birçok özel tiyatronun başvuru yapamadığı belirtilen açıklamada, Bakanlığın destek paketinin kapsayıcı olmaması, sanatsal kriterlerinin muğlak olması konularında eleştiriler yöneltildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisinin HDP'ye dayanışma ziyaretinde ortak mücadele vurgusu öne çıktı

SONRAKİ HABER

Halk Tv Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş: Kararlar siyasetin gölgesinde çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa