25 Eylül 2020 13:19

TTB 72. Büyük Kongresini topluyor

Pandemiyle mücadelenin en ön safında yer alan hekimlerin meslek örgütü Türk Tabipleri Birliği yarın 72. Büyük Kongresi toplayacak.

Dr. Bülent Nazım Yılmaz | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 72. Büyük Kongresi bugün toplanıyor. Koronavirüs pandemisi koşullarında kongreyi gerçekleştirdiklerini belirten TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Türk Tabipleri Birliği sadece meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının yüzlerini döndüğü bir birlik olmaktan çıkmış, tüm toplumun ne söyleyeceğini merak ettiği bir meslek örgütü durumuna gelmiştir” dedi.

Türk Tabipleri Birliği’nin  72. Büyük Kongresi, bugün Ankara’da toplanıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bugün Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde açık alanda başlayacak olan kongre, yarın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki Öğrenci Kantini’nde yapılacak seçimlerin ardından sona erecek.

Kongre öncesi gazetemize konuşan TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, kongre süreçlerinin meslek birliği olarak öncelikle kendi içlerinde bir değerlendirme süreci olduğunu söyledi. İki yıllık süre içerisinde başarı ve başarısızlıklarını ele alacaklarını belirten Yılmaz, özellikle de başarısızlıkların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Tüm dünyanın koronavirüs ile mücadele ettiği bir dönemde kongrelerini topladıklarına dikkat çeken Yılmaz, “Türk Tabipleri Birliği sadece meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının yüzlerini döndüğü bir birlik olmaktan çıkmış, tüm toplumun ne söyleyeceğini merak ettiği bir meslek örgütü durumuna gelmiştir.  Toplum sağlığına, çalışma ve yaşam koşullarına, yaşam hakkına yönelik çalışmalarımızla görünürlüğümüz daha da arttı. Kongremizin biçimine baktığımızda, salgına karşı mücadelede aynı sorumlulukla açık alanda yapma ve gerekli tüm önlemlerle yapılmasını kararlaştırdık. Bundan sonra da enerjik, kendisini hazırlamış kadrolarla birliğimiz yoluna devam edecek” dedi.

TTB’nin kimi siyasiler tarafından hedef alınmasını sorduğumuzda ise Yılmaz,TTB olarak günlük siyasi tartışmaların tarafı olmayacaklarını söyledi. TTB’nin tüm siyasetçilere söyleyecek sözü olduğunu ama özellikle bu süreçte kendilerini tamamen hekimlerin ve toplumun sağlığına adadıklarını ifade eden Yılmaz, “Bizim için toplumun sağlığının geleceğinin önemi vardır” dedi.

TTB’nin sağlık alanındaki tespitlerinin salgın sürecinde doğrulandığını belirten Yılmaz, bu süreçte Türkiye’de 7 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ve sağlık sisteminde köklü değişikliklere gidilmesi gerektiğini ifade etti.  Yılmaz, “Eşitlikçi, ulaşılabilir, nitelikli, bilimsel ve laik bir sağlık anlayışına ihtiyacımız var. Tabi ki toplumun demokratik taleplerini içeren unsurlar da bizim açımızdan önemlidir. Eşitlik, demokrasi ve barış talep ettiğimiz sağlık hakkının gerekçesi ve hazırlayıcısıdır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk ve 5 üye gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kömür karası kül sarısı öyküler - 2. bölüm | Çepeçevre Yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...