24 Eylül 2020 11:46

İBB'den özel tiyatrolara sahne desteği

İBB Şehir Tiyatroları, pandemi nedeniyle izleyicileriyle buluşamayan ve büyük zorluk yaşayan özel tiyatrolara destek oluyor.

Peri Kızı müzikali | Fotoğraf: İBB Şehir Tiyatroları

Paylaş

İBB Şehir Tiyatroları, pandemi nedeniyle izleyicileriyle buluşamayan ve büyük zorluk yaşayan özel tiyatrolara destek olmaya devam ediyor.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, bugün Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Pandemi sürecinde perdelerini açamayan özel tiyatrolara destek oluyoruz. Şehir Tiyatroları sahnelerimizi birbirinden değerli sanatçılarla paylaşarak 50 özel tiyatronun 50 oyunuyla birlikte açıyoruz” dedi. Oyuncu Berna Laçin yaptığı paylaşımda “Yetiştiğim kurum Şehir Tiyatroları güzel bir hareket başlattı. Çok yetersiz ama güzel. Ben de varım elbette bu oyunlarda. Ama bu desteğin artması, daha çok sahne alabilmemiz ve sadece Ekim ile kısıtlı olmaması ayrıca Devlet Tiyatroları’nın da katılması gerekir.” ifadelerini kullandı. 

KÜRTÇE OYUN ŞEHİR TİYATROLARI PROGRAMINDA 

Öte yandan Şehir Tiyatroları tarihinde ilk kez Kürtçe bir oyun programında yer aldı. Teatra Jiyana Nû’nun “Bêrû” (Yüzsüz) oyunu Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. 13 Ekim’de sahnelenecek oyun hakkında değerlendirmelerden bulunan Teatra Jiyana Nû oyuncularından Ömer Şahin “Bizim açımızdan değil ama Şehir Tiyatroları açısından yeni bir deneyim olacak. Seyirciler gülmek için gelsin. Pişman olmayacaklar” dedi. Dilawer Zeraq’ın Kürtçe’ye çevirdiği, Nazmi Karaman’ın yönettiği oyunda Rugeş Kırıcı, Ömer Şahin, Rewşan Apaydın ve Cihat Ekinci’nin rol alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soylu, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın açıklamalarına "FETÖ" imalı yanıt verdi

SONRAKİ HABER

Lufthansa 28 bin çalışanını işten çıkaracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...