24 Eylül 2020 11:37

ORÇEV: Ordu Büyükşehir Belediyesi yangından mal mı kaçırıyor?

Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye Çamlık için imar değişikliği sürecini beklemeden alana beton dökmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), OBB’nin Ünye Çamlık için imar değişikliği sürecini tamamladığını belirterek ”Gece gece yasal süreç tamamlanmadan Çamlık’a beton dökmek yasa tanımazlıktır” açıklaması yaptı.

“Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin (OBB) Ünye Çamlık’ta yapmak istediği projeye tepki gösterilmiş, itiraz dilekçeleri verilmiş ve Ordu Çevre Derneği’nin de desteğiyle Ünye’den gelen Platform üyeleri OBB önünde basın açıklaması yapmışlardı. Basın açıklaması sorası OBB’de İmar Komisyonu ile toplantı gerçekleştirilmişti. Ancak görülüyor ki OBB yönetimi kendi hazırladığı yasal süreci bile tanımaz olmuş” diyerek tepki gösterildi.

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık için yapmak istediği imar değişikliği için projeyi askıya 17.09.2020 tarihinde çıkardı. Bu konuda Ünyelilerin bir aylık itiraz süreleri var. İtirazlar da değerlendirildikten sonra Meclis son kararını verecek. Askıya çıkalı bir hafta olduğu halde OBB, Salı günü gece oldubittiye getirerek yasalaşmayan imara göre beton dökmeye başladı. Bu kabul edilemez. OBB kendi yasasını tanımaz olmuş. Neden korkuluyor? Yangından mal kaçırırcasına bu acele nedir? OBB’ye yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir? Bu Beton dökme emirin verenler hakkında soruşturma açılmalı. Dökülen beton kaldırılmalıdır. Ordu Çevre Derneği olarak daha önce de kanıtladığımız gibi OBB, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Mehtap Sert ölümle tehdit edildiğini söyledi: Can güvenliğim yok

SONRAKİ HABER

Soğan tarlasında 13 saat çalışan mevsimlik işçi: Rüyada bile soğan görüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...