20 Eylül 2020 14:19

Belarus’ta yüzlerce kadın gözaltına alındı

Belarus'ta polis gösteri yapan yüzlerce kadını gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gösterilerin sembolü haline gelen 73 yaşındaki Nina Baginskaya da bulunuyor. (Fotoğraf: Arşiv)

Fotoğraf: AA

Paylaş

Belarus'ta polis cumartesi günü yapılan gösteride yüzlerce kadın eylemciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gösterilerin sembolü haline gelen 73 yaşındaki Nina Baginskaya da bulunuyor.

Euronews’ün haberine göre, cumartesi günü kadınların düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin katıldığı yürüyüşte polisle karşı karşıya gelen Nina Baginskaya, polis aracının önünden çekilmediği için gözaltına alındı. Polis aracına alınan ve polislere polislere sert tepki gösteren Baginskaya kısa süre sonra serbest bırakıldı. Baginskaya, protestoların başından bu yana en önde saflarda yer alıyor.

İnsan hakları örgütleri polisin 400’e yakın kadın göstericiyi gözaltına aldığını açıkladı.

9 Ağustos tarihinde yapılan seçimleri, ülkeyi 26 yıldır yöneten Devlet Başkanı Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasının ardından başlayan gösteriler 1 ayı aşkın süredir devam ediyor. Gösteriler hafta sonları yoğunlaşırken geçtiğimiz günlerde Rusya’ya giderek Putin ile görüşen Lukaşenko ise iktidarı bırakmaya niyetli görünmüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe, intörnlerin ücretsiz yurt talebini kabul etti

SONRAKİ HABER

ABD Suriye’deki asker sayısını artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...