16 Eylül 2020 15:45

48. İstanbul Müzik Festivali 18 Eylül'de başlıyor

48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşuyor.

Fotoğraf: İKSV

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşuyor. “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” teması etrafında şekillenen festival kapsamında her gün yeni bir konser erişime açılacak ve konserlere bir ay süreyle ulaşılabilecek. İzleyiciler bilet satın aldıkları konserleri, izlemeye başladıktan sonra ise 7 gün boyunca görüntüleyebilecek.

AÇILIŞ KONSERİ EMRE ENGİN’DEN

Festival, Tekfen Filarmoni Orkestrası ile açılıyor. Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın sahnede keman sanatçısı Emre Engin’e eşlik ettiği konserin kaydı Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Meydanı’nda gerçekleşti. Kovid-19 önlemleri altında, yalnızca sınırlı sayıda Lale Kart üyesinin katılımıyla gerçekleşen konserde Beethoven, Mozart, Prokofiev ve Bartok’tan eserler dinleyicilerle buluştu. Konserin video kaydı yarın saat 20:00’de online.iksv.org adresinde ve İKSV YouTube kanalında ücretsiz olarak erişime açılacak.

BEETHOVEN’IN 250. DOĞUM YILINI KUTLANACAK

Festival, “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temasıyla 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılını kutluyor. Festival, müziğiyle insanlığın kültür mirasında önemli bir yer edinen Beethoven’ın ikonik eserlerine, yeni eser siparişlerine ve besteciden esinlenen yeni projelere yer veriyor. İstanbul Müzik Festivali programı, festivalin ana temasını destekleyici şekilde, “doğa sevgisi”, “insan sevgisi”, “yenilikçi ve ileri görüşlü müzik dili” gibi bestecinin önemli yönlerini sunan alt temalar üzerinde kurgulandı.

Festival seyircisi, aralarında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi toplulukları izleme fırsatı bulacak. Festivalde Thomas Hampson, Víkingur Ólafsson, Benjamin Schmid, Anna Tifu, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya, Pelin Halkacı Akın gibi solistler yer alıyor.

TARİHİ MEKALARDA ÇEKİMLER YAPILDI

Konser çekimleri İstanbul’daki Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hidiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin çok kültürlü kimliğini, tarihi ve kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânlarda çekildi. Ankara’da Bilkent Odeon’da, Avrupa’da ise Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde Stavelot Manastırı, Wonderfeel Festival Alanı, Schubert Kilisesi gibi mekânlarda kayıtlar yapıldı.

ONUR ÖDÜLÜ AHMET SAY’A

Festivalin bu yılki Onur Ödülü, müzik eğitimcisi ve müzik yazarı Ahmet Say’a sunulacak. Yaşam Boyu Başarı Ödülü Rus ekolünün önde gelen temsilcilerinden Alexander Rudin’e takdim edilecek. Rudin’e ödülü önümüzdeki yıl gerçekleşecek festivalde verilecek. İKSV tarafından, geleceğin müzisyenlerinin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2012 yılından bu yana verilen Aydın Gün Teşvik Ödülü keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev’e sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

FED kararları sonrası dolar tarihi rekorunu tazeledi: 7,55 TL

SONRAKİ HABER

Van'da tepkiler üzerine Kürtçe tabelalar asılmaya başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...