15 Eylül 2020 23:58

Üniversite hayali artık "uzaktan"

Uzaktan eğitim programının yetersiz ve niteliksiz olduğunu bütün öğrenciler tecrübe etti. Görünüş itibariyle de önümüzdeki eğitim öğretim döneminin benzer sorunlarla geçeceği aşikâr.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Mertcan DEMİRTAŞ

Dersim

 

Spor lisesini bitirdim. Gelecek planlarım her zaman spora yönelik alanlarda oldu. Bu sebeple iki yıldır BESYO bölümüne yerleşmek için hazırlandım ve iki sefer de denedim fakat birçok lise mezunu gibi eğitim sisteminin azizliğine uğradım. 4 yıllık lise boyunca diğer lisedeki arkadaşlarımın gördüğü derslerin birçoğunu görmedim. Bu derslerin sınavına tabi tutulup istediğim bölümü kazanamadım. Üniversiteye hazırlandığım bu süreçte diğer yoksul gençler gibi geçici işlerde çalışmak zorunda kaldım. Çalışma şartlarının zorluğundan ve istediğim bölümü kazanamadığımdan dolayı en azından başka bir bölüme gideyim de tekrar hazırlanırım düşüncesiyle Laboratuvar Teknolojisi Bölümünü tercih edip kazandım. Her lise öğrencisinin kurduğu üniversite hayalini ben de kurudum. Fakat dünyada ve ülkemizde gelişen salgın sebebiyle üniversiteler uzaktan eğitim programına geçiş yaptı. Elbette ki hastalığın bu yoğun olduğu zamanda bilinçsizce yüz yüze eğitimin olmasını istemek yanlış olur ama gençlerin şu durumu da göz önünde bulundurması gerekir; hasta sayısının bu denli yüksek olmasını sebebi var olan sistemin ve hükümetin tedbirsizliği ve ekonomik kar hırsından doğmaktadır. Bununla beraber uzaktan eğitim programının yetersiz ve niteliksiz olduğunu bütün öğrenciler tecrübe etti. Görünüş itibariyle de önümüzdeki eğitim öğretim döneminin benzer sorunlarla geçeceği aşikâr.

Biz öğrenciler hükümetin tedbirsizlik politikalarını ceremesi olarak niteliksiz bir uzaktan eğitim programına maruz kalmak istemiyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz bilimsel, parasız, eşit ve ana dilde eğitim taleplerimizin zor da olsa bu süreçte yerine getirilmesini istiyoruz. Bu ağır pandemi döneminde de anlaşıldığı üzere bilime ve bilimsel eğitime ihtiyacımız var.

ÖNCEKİ HABER

Tanrılar gerçekten çıldırmış olmalı mı?

SONRAKİ HABER

Sovyetlerde moda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...