15 Eylül 2020 14:05

Ayrıldığı kadının evini basıp şiddete maruz bırakan fail serbest bırakıldı

Ayrıldığı Yakup Dadük tarafından şiddete maruz bırakılan Nursel Taş'ın Avukatı Cuma Irmak, Dadük'ün adli kontrolle serbest bırakıldığını, hakkında uzaklaştırma kararı verildiğini söyledi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, ayrıldığı Yakup Dadük tarafından darbedilen Nursel Taş'ın Avukatı Cuma Irmak, Dadük'ün adli kontrolle serbest bırakıldığını, hakkında sadece uzaklaştırma kararı verildiğini söyledi. Avukat Irmak, "Nursel Taş'ın evi eski eşi Yakup Dadük tarafından basılarak darbedilmeye başladı. Kaçmaya çalışınca da yanında kızı olmasına rağmen sokakta da darp devam etti" dedi.

DHA'da yer alan habere göre kadına şiddet, dün saat 20:00 sularında Samandağ ilçesine bağlı Deniz Mahallesi'nde meydana geldi. İki çocuk annesi Nursel Taş, bir süre dini nikahlı olduğu ancak daha sonra ayrıldığı Yakup Dadük'ün önce evinde sonra da sokak ortasında saldırısına maruz kaldı. Kadın, çocuğunun yanında darbedildi. Gözaltına alınan Dadük, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

DARP EVDE BAŞLAYIP SOKAKTA DEVAM ETMİŞ

Şiddet gören Nursel Taş'ın soruşturmasında Hatay Barosu tarafından görevlendirilen Avukat Cuma Irmak, konuya ilişkin açıklama yaptı. Irmak, Taş'ın, evine gelen Dadük tarafından evde darbedilmeye başladığını, kaçmaya çalışınca da sokakta darbedilmeye devam edildiğini kaydetti. Dadük'e sadece uzaklaştırma kararı verildiğini aktaran Irmak, olayın takipçisi olacağını bildirdi. Irmak, "Klavyede yazmayı, tutmayı bırakırsak ve fiilen birkaç şey yaparsak inanın bunun önüne geçeriz. Erkeklere ataerkil hareketleri öğretmeyi bırakıp da kız ve erkek çocuğunun eşit olduğunu öğretirsek, erkeği üstün görecek hareketlerden uzak durursak kadına yönelik şiddetin minimuma ineceği kanaatindeyim" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDK bileşenleri ESP tutuklamalarını protesto etti

SONRAKİ HABER

DEÜ Hastanesi emekçileri talepleri için yeniden yönetime dilekçe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa