14 Eylül 2020 11:07
Son Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2020 12:06

TTB tüm yurttaki sağlık çalışanlarına eylem çağrısında bulundu

Türk Tabipleri Birliği, tüm illerdeki tabip odalarıyla birlikte gerçekleştirilecek siyah kurdele takma, yürüyüş ve saygı duruşu eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

Görsel: Türk Tabipleri Birliği

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı artan vaka sayısına dikkat çekmek ve yaşamını yitiren meslektaşlarını anmak için tüm sağlık çalışanlarını bir hafta boyunca yapacakları eylemlere katılmaya çağırdı.

TTB, yaptığı yazılı açıklamada, tüm illerdeki Tabip Odalarına 14 ve 18 Eylül tarihleri arasında yapacakları eylemlere katılma çağrısında bulundu. Açıklamada, “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

"14 EYLÜL-18 EYLÜL #YÖNETEMİYORSUNUZTÜKENİYORUZ HAFTASI İLAN EDİYORUZ!"

TTB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  1. Hafta boyunca her gün yapılacak etkinlikler de esas alınarak; hekimlerin ve sağlık çalışanların COVID salgınındaki durumunu, taleplerini, beklentilerini ve salgındaki vahim tabloyu  yansıtan güncel sosyal medya kampanyaları düzenlenecek.
  2. Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek, bugüne kadar COVID-19 nedeniyle yitirdiğimiz bütün yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının anısına saygı gereği; sağlık kurumlarında ve tüm yaşam alanlarında 1 hafta boyunca  “siyah kurdele” takılacak.
  3. Siyah kurdele ile cisimleşen farkındalığı yaygınlaştırma amacıyla, kurdele içerikli afişler hastane odalarından eczanelere, binalarımızın dış cephelerinden, oda pencerelerimize kadar hayatın her mekanına  yaygın olarak asılacak.
  4. COVID-19 konusunda, Haziran ayında hükümet tarafından atılan “yeniden normalleşme” politikasının ortaya çıkan vahim sonuçlarını görünür kılmak ve COVID-19 ile mücadelenin en ön safındaki hekim ve sağlık çalışanlarının durumunu yansıtmak ve yetkili konumdakilere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak üzere;

    15 Eylül Salı günü bütün illerde Tabip Odası Yönetim Kurullarının (gerekirse odanın seçili kurul ya da aktivistlerinden de destek alarak) bulundukları şehrin büyüklüğüne göre ayrı ana güzergahlar belirleyerek;  “maske-siperlik-tulum ya da tam beyaz”  donanımla ve ellerinde #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz yazılı tek bir “büyük dövizle” her şehir  (17.30-20.00) kendi arasında belirleyeceği bir saatte belirlenen hat boyunca tek kişilik bir yürüyüş gerçekleştirecek, bitiş noktasında fizik mesafeye dikkat edilerek toplu karşılama yapılacak ve orada açıklama yapılacak, yapılabilen  illerde bu etkinlik Cuma gününe kadar devam ettirilecek,
  5. 17 Eylül Perşembe günü saat: 12.30’da hastaneler ve bütün sağlık kurumlarında yitirdiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarının anısına; diğer işyerleri ve her yerde bugüne kadar resmi olarak COVID-19 vefatı kabul edilen ve resmi COVID-19 kayıtlarında görülmese de bu dönemde “bulaşıcı hastalıktan” vefat eden onbinlerce yurttaşımızın anısına 1 dakikalık saygı duruşları  için bütün diğer kurumlara ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

İSTANBUL TABİP ODASI YARIN TEMSİLİ YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYECEK

İstanbul Tabip Odası, haftalık eylem programı kapsamında yarın temsili yürüyüş düzenleyecek.

İstanbul Tabip Odası, #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz” etkinlikleri kapsamında eylem takvimini açıkladı.

SİYAH KURDELE TAKILACAK

İstanbul Tabip Odasının açıklamasında, Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla yapılacak etkinlikler kapsamında İstanbul'da tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takılarak çalışılacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

15 Eylül 2020 Salı, 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi önünden başlayıp Haseki EAH Poliklinikler binası önünde son bulacak temsili yürüyüşte maske, siperlik, koruyucu tulumlarımızı giyerek hekimler ve sağlık çalışanlarının omuzlarındaki ağır yükü, tükenmişliği vurgulayacağız.

Başta sağlıkçı ölümleri olmak üzere COVID-19 kaynaklı ölümlere ve artan hasta sayısına dikkat çekmek ve yitirdiğimiz meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının ve yurttaşlarımızın anısına saygı gereği; 17 Eylül 2020 Perşembe günü 12.30-13.30 arasında 1 dakikalık saygı duruşu ve anma etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanlara tarihsel sorumluluklarını yılmadan, her gün hatırlatmaya devam edeceğiz.  (HABER MERKEZİ)


İZMİR TABİP ODASI: YÖNETEMİYORSUNUZ, TÜKENİYORUZ

İzmir Tabip Odası Kovid-19 vaka sayılarının artması ve bu süreçte sağlık çalışanlarının durumuna dikkat çekmek için 14 Eylül- 18 Eylül tarihleri arasında #YönetemiyorsunuzTükeniyoruz başlıklı etkinlikler planladı. 

Kovid-19 vaka sayılarının arttığı ve pandemi döneminde sağlık çalışanlarının ağırlaşan koşullarına, sağlık çalışanlarındaki ölümlerin artmasına dikkat çekmek için İzmir Tabip Odası etkinlikler düzenleyecek.

SİYAH KURDELELİ YAKA KOKARTI TAKILACAK

İzmir Tabip Odasının sayfalarından paylaştığı duyuru ise şöyle: “14 Eylül Pazartesiden itibaren Kovid-19 nedenli ölümlere dikkat çekmek ve salgında yitirdiğimiz sağlık çalışanları ve vatandaşlarımızın anısına saygı için sizleri hafta boyunca siyah kurdeleli yaka kokartı takmaya davet ediyoruz.”

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada İzmir Tabip Odası şunları kaydetti:

“Kovid-19 salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz. Kovid-19 salgın sürecinin bugüne kadar ki yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici buluyoruz. Ülkeyi yöneten yetkili kişi ve kurumlardan salgın tedbirleri, salgın bütçesi, salgın koordinasyonu, salgın planlaması konusunda acil, kapsayıcı ve inandırıcı program açıklamalarını bekliyoruz”

Yapılan açıklamada, “Salgının yaygınlaştığı ve uzun süreceğinin yadsınamaz hale geldiği bir dönemde hekimler ve sağlık çalışanlarının çalışma sürelerinin 6 saate indirilmesini, dinlenme yer ve zamanlarının pandemi göz önünde bulundurularak yapılandırılmasını ve yeterli sayıda kişisel koruyucu ekipman sağlanmasını, bu hususta hiçbir aksama yaşanmamasının sağlanmasını istiyoruz” denilerek talepler yinelenirken “Çalışma yaşamı, ulaşım, eğitim başta olmak üzere toplu bulunma ortamlarına dair insan yaşamını önceleyen, insan emeğinin değerini koruyan yasal  ve idari düzenlemelerin hak kaybı yaratmadan ve en dezavantajlı, yoksul kesimleri - emekçileri gözeterek ivedilikle yapılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy Belediyesi işçileri TİS hakları için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AYM Başkanı'nı hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...